Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Buurgemeenten tegen extra uur voor vliegveld

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 796 
|
 Rotterdams dagblad 
Buurgemeenten tegen extra uur voor vliegveld

Rotterdam - Burgemeester en wethouders van Schiedam, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek hebben besloten bezwaar aan te tekenen tegen de verruiming van de openingstijden van Rotterdam Airport. Ze dienen een bezwaarschrift in bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat tegen het besluit van staatssecetaris Schultz van Haegen om de luchthaven een uur langer open te houden.

De buurgemeenten vinden dat het besluit in strijd is met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Onderzoekscijfers zouden verkeerd zijn gehanteerd en een gezondheidkundig oordeel zou ontbreken. Een onafhankelijke adviesraad moet zich nu een oordeel vormen over het besluit, en daarover de staatssecretaris informeren. Zij moet het dan heroverwegen. Als het besluit hetzelfde blijft, kunnen de buurgemeenten een procedure aanspannen bij de Raad van State.

Overdrijven
Schiedam, Berkel en Bergschenhoek vinden dat Rotterdam en de staatssecretaris het economisch belang van verruimde opening overdrijven en dat te weinig rekening is gehouden met onder meer verstoorde nachtrust en milieu.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit NULL

Een voorbeeld?