Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Buren krijgen rondleiding op het vliegveld (Rotterdam the Hague Airport)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1499 
|
 dichtbij.nl Editie Rt 
Buren krijgen rondleiding op het vliegveld (Rotterdam the Hague Airport)

Door SMRietveld, Dichtbijmeeschrijver

ROTTERDAM - Op 1 november werden er zo’n 24 buren gastvrij ontvangen op Rotterdam the Hague Airport. Na het inchecken werden de buren in een bus rondgereden en kon iedereen zien wat er allemaal bij komt kijken om 1,6 miljoen reizigers per jaar te vervoeren. Alles liep letterlijk en figuurlijk op rolletjes. Het was zeker de moeite waard om eens achter de schermen te kijken bij ons eigen vliegveld.
Eerst werd de geschiedenis uitgelegd en blijkt dat het vliegveld nooit officieel ‘Zestienhoven’ heeft geheten. In 1956 werd het vliegveld geopend als Gemeentelijke Luchthaven Rotterdam. Nu er meer internationale allure aan moest worden gegeven en Rotterdam en Den Haag als een regio / metropool worden gezien, is de naam gewijzigd in Rotterdam the Hague Airport. Het vliegveld is ondanks de crisis ook de laatste jaren gegroeid. Er is ruimte geboden aan Transavia, die een degelijk antwoord is op al die prijsvechters in de markt, en er worden nieuwe bestemmingen toegevoegd.

Ook zijn er veel bedrijven die zich vlak bij de terminal hebben gevestigd. Voor zakenmannen is het dan ook zo geregeld om met het vliegtuig op zakenreis te gaan. Inchecken is zo gebeurd en afstanden zijn erg klein. Voordat je het weet zijn de deuren dicht en brengt het vliegtuig je naar je bestemming.

Aan de veiligheid zal het ook niet liggen. Er staat 24/7 een groep van 7 brandweerlieden klaar om zo nodig in actie te komen. De buren kregen een mooie demonstratie. Een bewoner van de Adrianalaan gaf aan na de rondleiding een stuk rustiger te slapen. Alle buren waardeerden het zeer om zo hartelijk ontvangen te worden en zoveel mooie verhalen te horen. Rotterdam the Hague Airport is klaar om verder uit te breiden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Welja gooi er maar wat PR tegenaan. De Buren niet gehinderd door deskundigheid.