Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Buren hoeven massale groei niet te vrezen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1326 
|
 metronieuws.nl 
Buren hoeven massale groei niet te vrezen

Rotterdam The Hague Airport heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 24,6 procent meer passagiers mogen ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar. Waar in januari tot en met juni van 2012 nog 602.085 mensen een vlucht boekten via het Rotterdamse vliegveld, kwam de teller dit jaar al op 750.077 passagiers.

Roland Wondolleck, directeur van Rotterdam The Hague Airport, is verheugd met de nieuwe cijfers. “Het aantal bestemmingen is in de afgelopen maanden behoorlijk gegroeid”, legt hij uit. “En Rotterdam The Hague Airport doet het uitzonderlijk goed. We zien dat er in deze regio steeds meer behoefte is aan vluchten, zowel voor zakelijke reizen als vakanties. Niet alleen vanuit de regio Rotterdam kiezen reizigers voor deze luchthaven, maar ook vanuit Zeeland of delen van Brabant.”

Ook de buitenlandse toerist weet Nederland steeds vaker te bereiken via Rotterdam The Hague Airport. “Het is ontzettend leuk om te zien dat buitenlandse reizigers vanaf de bestemmingen waarop we vliegen, ons land komen bezoeken”, vertelt Wondolleck. “Samen met toerismebureaus proberen we doelbewust buitenlandse reizigers naar onze toeristische attracties te trekken. Dat is niet alleen goed voor onze luchthaven, maar ook voor de economie en werkgelegenheid in de hele regio.”

Luchthaven wil niet eindeloos doorgroeien
Ondanks dat aan de vraag naar vluchten vooralsnog geen eind lijkt te komen, wil directeur Roland Wondolleck niet het kleinschalige karakter van Rotterdam The Hague Airport te grabbel gooien. “Wat betreft het aantal bestemmingen proberen we mee te groeien met de vraag vanuit de markt”, zegt hij. “We verwachten de komende jaren met zo’n tien tot vijftien bestemmingen uit te breiden. Maar tegelijkertijd moeten we de kernwaarden waarvoor mensen voor Rotterdam The Hague Airport kiezen – namelijk kleinschaligheid en overzichtelijkheid – in stand houden.”

Buren hoeven massale groei niet te vrezen
Met de uitbreiding van het aantal bestemmingen, zal ook de vergunde capaciteit van het vliegveld moeten worden opgerekt. “Onze buren hoeven echter niet te vrezen voor bijvoorbeeld de aanleg van extra banen”, zegt Wondolleck. “De uitbreiding van het aantal bestemmingen wordt op dit moment begrensd door vergunningen. De huidige start- en landingsbaan kan veel meer vluchten aan dan er nu zijn, we denken dan ook niet aan extra banen of verlenging ervan. Daarbij blijft Europees luchtverkeer voornamelijk dagwerk: niemand zit er op te wachten om om drie uur ’s nachts in Hamburg te landen.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

Op dit moment begrensd door vergunningen.. Hoe lang nog?