Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Buitenveldertbaan door groot onderhoud paar weken buiten gebruik

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 985 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
Buitenveldertbaan door groot onderhoud paar weken buiten gebruik

SCHIPHOL - De Buitenveldertbaan op Schiphol is vanaf 5 april een paar weken buiten gebruik. De baan zal een grote onderhoudsbeurt ondergaan, meldde Schiphol vrijdag (26 maart). De klus duurt naar verwachting tot 2 mei. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen.


Schiphol zal onder andere het asfalt vervangen, de baanverlichting vervangen en de riolering onder de baan vernieuwen. Ook wordt er een nieuwe ‘antiskidlaag’ aangebracht, bedoeld om de baan stroef te maken. Groot onderhoud aan een baan vindt ongeveer eens in de zeven jaar plaats.

Het vliegverkeer zal tijdens de werkzaamheden op de andere banen worden afgehandeld. De Buitenveldertbaan wordt ‘s nachts in principe niet gebruikt. Voor het nachtelijk baangebruik op Schiphol worden daarom geen veranderingen verwacht de komende maand.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Onderhoud, eens in de 7 jaar? Voor de minst gebruikte Buitenveldertbaan? Gut, wat gaat die tijd snel......
--------------------------------------------

2005-SCHIPHOL – De luchthaven Schiphol sluit van maandag 9 mei 2005 tot en met vrijdag 27 mei 2005 de Buitenveldertbaan om groot onderhoud aan de baan te kunnen uitvoeren. Het onderhoud kan zelfs een paar dagen uitlopen als de weersomstandigheden ongunstig zijn. Het vliegverkeer in de onderhoudsperiode zal worden verdeeld over de overige vier banen. Bewoners van de gebieden onder de uitvliegroutes van de overige banen krijgen daardoor meer vliegverkeer te verduren.

De kans dat dan de Schiphol-Oostbaan meer wordt ingezet tijdens de onderhoudsperiode, is volgens de luchthaven, gering. Men sluit dit echter niet uit.

Tijdens deze grote onderhoudsbeurt vinden diverse renovatiewerkzaamheden plaats. Zo worden onder andere de zijkanten, de kop en de afritten van de baan, het afwateringssysteem en de riolen gerenoveerd. Ook wordt de Buitenveldertbaan voorzien van nieuwe lampen, nieuw asfalt en een nieuwe stroefheidslaag.

De werkzaamheden worden op 24-uursbasis in ploegendienst uitgevoerd. Tijdens de eerste dagen zullen zo'n 220 mensen tegelijkertijd aan het werk zijn. In totaal wordt 24 km aan kabels gelegd en 70 km aan afwateringspijpen gerenoveerd. Verder wordt 23.000 ton asfalt en 18.000 m³ grond aangevoerd en 16.000 ton aan freesmateriaal afgevoerd. Om deze klus te klaren worden 58 vrachtwagens en zeven asfaltfrezen ingezet.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Sterk, Leo, heel Sterk. Het lijken de piramides wel, o nee, het opklapbare geluidsscherm, o nee, de greppels-tegen-geluid. Schiphol maakt het kennelijk niet uit of het klopt wat ze beweren. Zou dat anders zijn in het hinderdosssier? Wat deze waard beweert is niet echt te vertrouwen, zoveel is wel helder.

Geplaatst door Kees uit Leiden

De huisman van Pia Dijkstra van D66 gaat de geluidsproblematiek van Schiphol in zijn vrije tijd oplossen.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Als...Kees ze inde kamer komt....! Daar ziet het nu even nog niet naar uit ! Moet er niet aandenken