Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Buitenveldertbaan Schiphol vaker gebruikt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 806 
|
 ijmuidercourant.nl 
Buitenveldertbaan Schiphol vaker gebruikt

Door Redacteur Haarlemmermeer - Gepubliceerd op 14 februari 12, 11:20

SCHIPHOL
De Buitenveldertbaan is het afgelopen jaar niet minder maar juist aanzienlijk vaker gebruikt voor starts en landingen. In veel gevallen onterecht.
Dat stellen de kritische bewonersgroepen in de BLRS (Bescherming Leefmilieu Regio Schiphol). Dit zijn de bewonersgroepen die indertijd uit het overleg aan de Tafel van Alders zijn gestapt. Bewonersgroepen onder aanvoering van de Zwanenburgse oud-huisarts Van Ojik bleven indertijd wel zitten en sloten een akkoord over de groei van Schiphol tot 2020.
Aan die overlegtafel was ook een nieuw systeem afgesproken voor het inzetten van start en landingsbanen. De Polderbaan en de Kaagbaan zouden vaker worden gebruikt en vanwege de geluidsoverlast zou de Buitenveldertbaan minder worden gebruikt. Nu het eerste gebruiksjaar op 1 november is afgelopen, is volgens de BLRS duidelijk dat die toezegging niet is waargemaakt. Op de Buitenveldertbaan werd dertig procent meer gevlogen dan het jaar daarvoor. Opvallend is volgens de bewoners dat die baan vaak onterecht is ingezet.
Of deze waarneming klopt is nog onduidelijk omdat de evaluatie over dat eerste gebruiksjaars nog altijd niet klaar was. Wel werd door het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol al eerder geconstateerd dat de Buitenveldertbaan vaker is gebruikt vanwege harde wind uit het westen en slecht zicht.
Voor de BLRS is het onterechte gebruik van deze baan pal over Amsterdam-Zuidoost en Amstelveen het bewijs dat het overleg rond de luchthaven niet goed verloopt en dat de Zwanenburgse bewoners besluiten nemen in hun eigen voordeel.


Reacties op dit bericht