Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Buitenlandse vliegvelden blijven in trek bij Nederlanders

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 636 
|
 nos.nl 
Buitenlandse vliegvelden blijven in trek bij Nederlanders

Nederlanders die op vakantie gaan, reizen nog steeds vaak via Duitsland of België. Want het reizen via de buurlanden, blijft, ondanks de afschaffing van de vliegtaks, toch aantrekkelijker.

Vorig jaar steeg het aantal Nederlanders dat via het Duitse Weeze naar een vakantiebestemming vertrok met 250.000 reizigers naar ongeveer één miljoen.

Meer dan de helft van de vertrekkende reizigers in Weeze komt uit Nederland. In 2007, voor het invoeren van de vliegtaks, was dat nog 37 procent.

Gastvrij
Ook het vliegveld in Düsseldorf trekt veel Nederlandse reizigers: ongeveer 1,2 miljoen. En België zag het aantal Nederlandse reizigers eveneens groeien.

Schiphol probeert intussen om reizen via de nationale luchthaven aantrekkelijk te maken. Met de campagne Schiphol Gastvrij wil het vliegveld laten zien dat reizen vanaf Nederland niet meer zo duur is.

Easyjet maakte vandaag bekend dat ze op een ander vliegveld bij Düsseldorf gaat vliegen. De Britse prijsvechter is de hoge tarieven op Schiphol zat.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door AN uit Amsterdam

1. Bij mijn weten is de vliegtax nooit afgeschaft, maar op 0 euro gezet. (Analoog aan het feit dat de dienstplicht nooit afgeschaft is, er is geen opkomstplicht meer).
2. Interessant zou zijn om te achterhalen hoeveel Nederlandse reiziers via Duitsland, België en overige luchthavens reizen (o.a. Eindhoven). Wellicht meer dan 10% van het totaal aantal reizigers van Schiphol ?

Geplaatst door Ton uit NULL

Prima berichten. Houden zo!