Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Brussels Airport : 3% groei passagiers in januari

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 807 
|
 flightlevel.be 
Brussels Airport : 3% groei passagiers in januari

Door David Spinnael woensdag 8 februari 2012 11:09UTC

Met 1.155.000 passagiers noteert Brussels Airport een groei van 3% voor de maand januari. De stilvallende economische groei is weerspiegeld in het aantal passagiers die hun reis aanvatten vanaf Brussels Airport als vertrekpunt: in die doelgroep wordt een terugval van 0,6% genoteerd tegenover vorig jaar. Door de ontwikkeling van Star Alliance op Brussels Airport en een sterkere economische groei buiten Europa noteert het transferverkeer daarentegen een fikse verdere groei van 24%. Deze transfergroei is in deze economische situatie een belangrijke hefboom voor het netwerk van Brussels Airport en de internationale bereikbaarheid van ons land. De impact van de nationale staking bleef beperkt tot 10% van de vluchten op 30 januari, en circa 0,3% van de groei in de maand januari.

Het vrachtverkeer daalde in januari met 4,2%, ook onder invloed van de daling van het wereldwijde vrachtvervoer. De sterkste terugval wordt genoteerd in het volvrachtsegment, dat ondanks een uitbreiding van de activiteiten van onder andere Saudi Cargo, Singapore Airlines, Korean Air en EVA Airways met 4,6% terugvalt. Het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen daalde met 3,3%.

In januari werden 16.227 vluchten uitgevoerd: een terugval van het vluchtenaanbod met 6,5% tegenover vorig jaar. De vliegsegmenten die in de lift zitten zijn het netwerk van Brussels Airlines en het langeafstandsverkeer.


Reacties op dit bericht