Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Britse regering wil Heathrow uitbreiden

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 690 
|
 Spits 
Britse regering wil Heathrow uitbreiden

LONDEN (ANP) - De Britse regering wil de Londense luchthaven Heathrow uitbreiden. Minister van Transport Ruth Kelly presenteerde donderdag haar plannen voor onder meer de bouw van een derde start- en landingsbaan en een zesde terminal.

Een heel dorp zou voor de luchthaven moeten wijken, zo meldde de BBC. Kelly benadrukte dat Heathrow ook in 2020, als de derde baan klaar zou moeten zijn, zal beantwoorden aan de milieu- en geluidsnormen. Stillere en schonere vliegtuigen zouden daaraan moeten bijdragen. Ook zouden er logistieke aanpassingen moeten worden gedaan. Maar volgens critici zal de overlast voor omwonenden ondanks nieuwe technologie sterk toenemen.

De uitbreiding van Heathrow is volgens Kelly noodzakelijk omdat de luchthaven een belangrijke bijdrage levert aan de Britse economie en al jaren op het randje van zijn capaciteit functioneert. Tegenstanders zeggen dat het nut van de luchthaven voor de economie nooit goed is aangetoond. Uitbreiding zou daarnaast de strijd tegen klimaatverandering geen goed doen.


Reacties op dit bericht