Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Britse milieuactivisten blokkeren ingangen luchthavens

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 836 
|
 Telegraaf 
Britse milieuactivisten blokkeren ingangen luchthavens

LONDEN - De Britse politie heeft donderdag elf milieuactivisten gearresteerd die de ingangen van twee luchthavens hadden geblokkeerd.

Een aantal demonstranten had zich vastgeketend aan de poort van de luchthaven Biggin Hill, ten zuiden van Londen, en bij de luchthaven Farnborough werd een soortgelijke actie gehouden. Het vliegverkeer ondervond geen hinder van de acties. De activisten willen aandacht vragen voor het toenemende gebruik van privéjets en de negatieve gevolgen daarvan voor het milieu. Bij de Londense luchthaven Heathrow voeren deze week honderden mensen actie tegen de aanleg van een nieuwe start- en landingsbaan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit castricum

Wat ochtend-filosofietjes:

Over de radio hoorde ik dat er stagnatie was naar Schiphol, door een brandmelding in de tunnel. Ik dacht er aan, hoe het in de lucht steeds meer vastloopt en op de grond al helemaal. Met 3000.000 meldingen over het vliegverkeer in de lucht en naar te verwachten steeds meer het vastlopen van het verkeer naar Schiphol moet er toch wel eens een belletje in den Haag gaan rinkelen?
Verder hoorde ik over de radio, dat in het zuiden van het land de kerkklok te veel lawaai maakt om kwart over zeven in de ochtend. Ze krijgen een boete en als alternatief binden ze nu, geloof ik, wat om de klepel. Wat moeten wij, die stelselmatig om half vijf wakker gebeierd worden, door (en soms de hele nacht) het "goddelijk luchtverkeer?"
En verder heb ik weer een tekst voor Sire in verband met de hinder:
Help!
De wereld vliegt zich kapot!"


Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Tja, Els Een prima link die je legt tussen beierende klokken, die wel (terecht) moeten stoppen, terwijl in onze regio een veelvoud van herrie wordt geproducerd, zonder enig ingrijpen.....
Als in de Rijnmond 15 klachten binnen komen over stank, wordt de zaak stilgelegd.
Overigens op 26 juni was er een Schiphol A.O. te den Haag. Ik was op weg daarnaar toe, toen ik te WTC Amsterdam niet verder kon: Er was een brandmelding. Later bleek het een vals alarm. Er is nog steeds erg veel mis

Geplaatst door Olav uit Castricum

In Haarlem luidden iedere avond een half uur lang de Damiaatjes. Dat is naar mensenheugenis zo sinds mensenheugenis. sinds het een waarschuwing was dat de stadspoorten moesten sluiten.
Ik ben daar niet meer sinds 1939 maar kan ze in mijn verbeelding nog horen.

Eerlijkheid gebiedt me dat Mari Andriessen, onze overbuur op de Bakenessergracht, mij vertelde dat hij ervoor onder de dekens kroop.
Twintig jaar terug waren er mensen die de Damiaatjes wilden laten verbieden. Geluidsoverlast.
Gelukkig heeft het gemeentebestuur wijs gereageerd.

Vorige week nog op de Grote Markt gestaan bij een half uur carillon van de oude Bavo. In Utrecht begeleidde het Dom-Carillon iedere Zaterdag onze middelbareschoolstudie in het Bonifaciuslyceum op de Kromme Nieuwe Gracht.

Nee, over klokgelui ik wil mij niet laten beleren, maar dat klokgelui naast vertrouwenwekkend, belerend os, dat is voor mij nieuw. Voor mij is het een menselijke bijdrage, en even natuurlijk als het geruis van de wind.

Tijdens de brandalarmfase was er vanochtend een opvallend interval in de geluidsoverlast door over postcode 1901 dalend verkeer. Vertrouwenwekkend dat het ook anders kan!