Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Brief Gezamenlijke Bewoners Platforms

 |
 Geplaatst door: Liesbeth 
 |
 Bekeken: 539 
|
 VGPV 
Brief Gezamenlijke Bewoners Platforms

De Gezamenlijke Bewoners Platforms onderschrijven de stellingname van het Milieu- en Natuurplanbureau dat volgens de gelijkwaardigheidscriteria 40.000 vliegbewegingen minder mogelijk zijn dan Schiphol altijd heeft aangenomen.

De platforms onderschrijven de stellingname van Minister Eurlings dat actualiseren niet mag leiden tot aantasting van de gelijkwaardigheid van de bescherming van de omgeving. De opvattingen die Schiphol volgens de platforms uitdraagt, impliceren dat actualisering leidt tot meer ruimte voor de luchtvaart dan binnen een gelijkwaardige bescherming mogelijk is. Het volgen van deze opvattingen leidt tot datgene wat de Minister volgens de Gezamenlijke Platforms niet wenst, namelijk meer ruimte voor Schiphol en meer hinder voor de bewoners.

In een brief aan aan de voorzitter en leden van de Vaste Kamer Commissie voor Verkeer en Waterstaat van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, de ministers Eurlings en Cramer alsmede aan de heer Alders, hoopt het gezamenlijke platform duidelijk te maken waarom het niet juist is dat door middel van actualiseren van gelijkwaardigheidscriteria de ruimte voor de luchtvaart met dit aantal vliegbewegingen wordt vergroot.

De volledige brief leest u hier.


Reacties op dit bericht