Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Breukelen kaart vlieglawaai aan

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1325 
|
 Reformatorisch Dagblad 
Breukelen kaart vlieglawaai aan

BREUKELEN - „Over een beetje last zou ik niet klagen, ik stap zelf ook in het vliegtuig”, zegt Margot Israëls. Toch diende zij dinsdagavond een -aangenomen- burgerinitiatief in, waarin zij bij de gemeenteraad van Breukelen pleitte voor de aanpak van het vlieglawaai boven haar woonplaats.

De raad besloot gisteren, conform het verzoek van Israëls, een brief te schrijven aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en één aan de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS).

De gemeenteraad noemt de kans op verbetering echter „klein.” De CROS kan alleen samen met de luchtvaartsector naar een oplossing zoeken als er een bepaald patroon achter ingekomen meldingen blijkt te zitten. De hoeveelheid binnengekomen klachten vanuit Breukelen is de laatste tijd wel toegenomen. Bij de gemeente Breukelen kwamen alleen enkele meldingen binnen over laag overvliegende helikopters van en naar de helihaven bij de Breukelse buitenplaats Queekhoven.

Om dat laatste maakt Israëls zich niet druk. „Natuurlijk komen er helikopters over. Maar daar doe je weinig aan.” Het geluid van de vliegtuigen van de Kaagbaan en Aalsmeerbaan werd haar afgelopen zomer daarentegen te gortig. Niet onterecht, zo constateerde ze gisteren tijdens de vergadering. „Ik kreeg een kaartje te zien en schrok van de hoeveelheid vluchtbanen die boven Breukelen lopen.”

Israëls besloot tot een burgerinitiatief nadat ze van plaatsgenoten veel instemmende reacties kreeg op een ingezonden brief in een huis-aan-huisblad. „Ik moest vijftig handtekeningen indienen, maar had binnen no time het dubbele aantal.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door margot Israëls uit breukelen

Er was mij beloofd de krant te ontvangen, waar dit artikel in zou staan. De krant heb ik niet ontvangen, maar vond dit bericht wel op internet. U heeft zich geinformeerd via het raadsvoorstel en daar stonden dingen in die niet klopten en in de commissievergadering al werden recht gezet.
Ik heb nooit een brief zenden aan Cros etc. voorgesteld, maar wel dedeelname van de |Gemeente Breukelen aan het Crosnet overleg en dat is echt eve wat anders.
Ik raad u aan volgende keer een serieus inr=terview te houden, want dit is een bericht geving van niks.

Geplaatst door jacues uit Amsterdam

eindelijk eens een bericht die zegt waar het op staat Margoth.Je mag niet liegen.