Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Brancheclub luchtvaart verwacht megaverliezen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 692 
|
 Z24 
Brancheclub luchtvaart verwacht megaverliezen

De brancheorganisatie voor de burgerluchtvaart IATA heeft zich dinsdag nog somberder uitgelaten over de weerslag van de mondiale recessie op de financiële resultaten in de sector.

IATA rekent nu op een verlies van 4,7 miljard dollar dit jaar, bijna een verdubbeling ten opzichte van de in december afgegeven prognose.

De organisatie verwacht dit jaar een omzetdaling van bijna 12 procent ofwel 62 miljard dollar tot 467 miljard dollar. Bij de vorige daling tussen 2000 en 2002, versterkt door de aanslagen op het World Trade Center in New York in 2001, nam de omzet met 7 procent ofwel 23 miljard dollar af tot 306 miljard dollar.

KLM
IATA telt 230 leden, waaronder Air France-KLM, en vertegenwoordigt daarmee circa 93 procent van het wereldwijde luchtverkeer. Volgens topman Giovannu Bisignani zijn de vooruitzichten ,,beroerd.’’ Herstel van de luchtvaartsector is volgens hem afhankelijk van het aantrekken van de wereldeconomie, maar daar lijkt voorlopig geen sprake van. “Rekenen op een herstel in 2010 vraagt meer om optimisme dan om realisme’‘, aldus Bisignani.

(anp)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Houden zo.