Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Borghouts wil geen woningen bij Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 923 
|
 NHD 
Borghouts wil geen woningen bij Schiphol Download het gehele artikel 'Borghouts wil geen woningen bij Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit NULL

Groot gelijk!

Geplaatst door Els uit Castricum

Als de heer Borghouts zich eerder over Schiphol had uitgelaten en ik had dat gelezen of gehoord, dan had ik op GroenLinks gestemd bij de Statenverkiezingen. Maar naar mijn gevoel heeft hij te lang en te veel gezwegen. Mijn excuses als ik het fout heb en ik hoop dan ook, dat ik het fout heb.

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

beste Els Je hebt helaas ongelijk.
Borghouts heeft in principe niet zo veel te zeggen, maar hij stelde ik meen 3 jaar geleden voor, om nu eindelijk maar eens een parlementaire enquete over het schipholdossier te starten. (Wat wij PLRS al een paar maanden daarvoor voorstelden en met ons 3 gemeente besturen!)
Borghouts werd helaas teruggefloten door de merderheid van zijn gedeputeerden..........
De Eerste Kamer antwoordde ons PLRS destijds: "Wij vinden het op dit moment nog te vroeg."
Ik meen Borghouts inmiddels enigermate te kennen,en neem aan dat hij over een aantal facetten in dit dossier allerminst amused is.......

Geplaatst door Els uit Castricum

Prima Jan, dat je me hier op wijst. Bedankt.
Ik vind het erg om te lezen, dat als een Commissaris van de Koningin zijn verontrusting uitspreekt over zo'n ernstige zaak als Schiphol er dan niet serieus mee aan de gang wordt gegaan. Ik blijf opletten, wat mij hier over verder bekend wordt.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Beste Els, nog een opmerking hierover: Formeel is de rol van de Commissaris van de Koningin gedefinieerd in onze democratie. Dat er vervolgens ook in onze democratie smerige machtsspelletjes gespeeld worden is een heel andere zaak. Ook nu steekt hij tenminste zijn nek uit, hoe je hierover al denkt. Bedenk dat er een behoorlijke rechtse meerderheid is in de Provincie Noord-Holland. O.a. de VVD bedrijft P.R. met
een zgn Leefbaarheidsfonds, van een paar miljoen. Ik zie dat in de zelfde sfeer als, de P.R.activiteiten, die Schiphol bedrijft bij de organsatie van o.a. Het Prinsengrachtconcert. Recent trok schiphol weer geld uit voor een muziek happening aan het IJ, voor jong talent, terwijl Schiphol ook "Kraaltjes en Spiegeltjes" uitdeelt in de regio, aan o.a. div. organisaties als schaakclubs, bowlingclubs etc etc.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Het ligt wel iets anders. Het College van Gedeputeerde Staten (zeg maar de regring van de provincie) bestaat uit 2 CDA, 2 VVD, 2 PvdA en 2 GroenLinks. Zij allen steunen het college akkoord en zijn daarmee allen verantwoordelijk voor het provinciebeleid.

Geplaatst door Gerard uit NULL

J.H. Griese, ik heb helaas Schiphol nog geen kraaltjes aan 'vlieghinderclubs' zien uitdelen. Dan zouden die eindelijk een kunnen procederen tegen onmenselijke en onredelijke concentratie van nachtvluchten boven bepaalde regio. Eerdaags ook overdag. Alsof de mensen die daar onder die routes wonen geen rechten hebben. mensen geen rechten hebben. geen mensenrechten.
Schiphol zal wel uitkijken.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Die concentratie overdag bestaat al. De afgelopen weken zijn daar een voorbeeld van. Zie de radar plots. Alleen zijn het in dit geval de stijgers. 340 dagen per jaar 24 uur per dag krijg ik ze links of rechts om de oren, stijgers en dalers. Grof schandalig.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Gelukkig kun je kiezen uit een forse tegemoetkoming in de isolatiekosten en uit een prachtige vertrekpremie (NOT!). Het vlieg tuig heeft vrij baan om geld en leefbaarheid te vernietigen.

En ongeacht welk niveau van bestuur: men kijkt er amechtig naar, er gebeurd echter helemaal niets nakkes nada.