Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Booteigenaren balen van gelekte olie uit Royal Air Maroc-vliegtuig

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1765 
|
 Haarlems Dagblad 
Booteigenaren balen van gelekte olie uit Royal Air Maroc-vliegtuig

HAARLEM/SPAARNDAM - In de Spaarndamse jachthaven De Rietpol zijn circa tien boten beschadigd geraakt door olie die is gelekt uit het Royal Air Maroc-vliegtuig dat zondag een noodlanding op Schiphol moest maken.

Maar bijna een week na het incident is nog steeds onduidelijk hoeveel kerosine en olie de Boeing 737 precies is verloren en op hoeveel andere plekken in Kennemerland schade is ontstaan. Het Recreatieschap Spaarnwoude en de gemeenten Haarlem en Haarlemmerliede en Spaarnwoude, die sinds gisteren bezig zijn met onderzoek, kunnen daarover naar verwachting over enkele dagen helderheid verschaffen.

link naar filmpje:
http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemeo/article6156520.ece/Booteigenaren-balen-van-gelekte-olie-uit-Royal-Air-Maroc-vliegtuig


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cns uit deltametropool

De milieudiensten (o.a. IJmond) organiseerden avonden met Hans Alders om het opheffen van alle contouren t.b.v. verdere groei naar straks 1 miljoen vluchten te propageren.
In Beverwijk geven ze miljoenen teveel voor nieuwe huisvesting aan NS vastgoed, samen met de gemeente Beverwijk, maar betaald door alle omwonenden in de regio!
Bij vervuiling zoals hier gemeld weten die diensten echter wonderwel buiten beeld te blijven: geen wonder, want het aangewezen bestuur volgt klakkeloos de aanwijzingen van Nijhuis (de ex-accountant PWC-Schiphol! - c.s. op.

Conclusie: gemeenten vallen terug op CROS (lekker makkelijk!) en richting milieudiensten is het adagium: braaf gelden afdragen en intussen elek vorm van controle rustig latem versloffen........