Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bollenstreek wil geen lijdend voorwerp zijn aan Alderstafel

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 848 
|
 Haarlems Dagblad 
Bollenstreek wil geen lijdend voorwerp zijn aan Alderstafel

HOOFDDORP - Als de Zuid-Hollandse gedeputeerde Erik van Heijningen niet zelf zitting wil of kan nemen in de Taskforce die mogelijke vliegroutewijzigingen gaat bekijken, dan willen de Leidse wethouder John Steegh en de Lissese wethouder Bas Brekelmans dat doen. ,,We willen geen lijdend voorwerp zijn, maar actief meepraten’‘, aldus Brekelmans.

Brekelmans maakt zich vooral zorgen over het voorstel van de Haarlemmermeerse wethouder Michel Bezuijen om de Spijkerboorroute te schrappen en veel meer vliegtuigen tussen Lisse en Sassenheim door over de Bollenstreek te sturen. Door die variant neemt, mede door de bouw van duizenden woningen in Hoofddorp-West, het aantal mensen dat last heeft of krijgt van vliegherrie per saldo met vele duizenden af. In Lisse daarentegen zullen volgens Brekelmans een paar duizend mensen juist meer hinder ondervinden.

In het Aldersakkoord is afgesproken dat het voorstel van Bezuijen nader wordt uitgewerkt. Dat gebeurt door een Taskforce die wordt gevormd door Bezuijen zelf en de Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Ze gaan ongeveer honderd routes nader bekijken. Bezuijen verzekert dat er bij elke route wordt overlegd met de daarbij betrokken gemeenten. Hooijmaijers vindt dat de bollenstreekgemeenten en de Leidse regio weinig recht van spreken hebben. ,,Ik heb aan alle betrokken gemeenten en provincies in een brief gevraagd of ik bij de onderhandelingen aan de Alderstafel binnen mijn mandaat ben gebleven en of ze konden instemmen met het akkoord. Iedereen was zonder uitzondering positief of op zijn minst gematigd positief.’‘

Dat klopt wel, zegt Brekelmans, ,,maar dat geldt voor het akkoord als geheel, niet voor alle afzonderlijke onderdelen.’’ De Lissese raad vindt meer vliegtuigen langs de zuidrand van het dorp onacceptabel en wil dat de provincie Zuid-Holland ook een plek in de Taskforce krijgt om daar de belangen van de hele zuidwesthoek te behartigen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cns uit deltametropool

CROS, de GROOTSTE COMMISSIE VAN NEDERLAND!, door de bewoners van maar liefst 32 gemeenten (of meer) sinds jaren gefinancierd, waar hele delen uit het archief in rook zijn opgegaan toen financieel wanbeheer werd geconstateerd,
alles wordt ze - lijkt het wel - uit handen genomen. Maar het zootje sukkelt rustig verder..........
Geen bestuurder die een vraagteken zet bij het verkwanselen van het klachtenbureau aan de sector, en nu dan - als dit bericht klopt - de krankzinnige constructie van een TASKFORCE ROUTEBEPALING, bemand door een desastreus bankierende 'gedeputeerde' en een wethouder uit H'lemmermeer?!?!
Meer dan schandalig zoals met de belangen van de inwoners van deze TIENTALLEN gemeenten omgegaan wordt. Totale afzijdigheid en desinteresse bij Statenleden, bestuurders en wat dies meer zij en een flagrante schending van zorgvuldig openbaar bestuur.
Ach, met een enkele pennestreek kan het kabinet evt. al deze en legio andere gemeenten rond de mega regioluchthavens i.o. tot z.g.
'bijzondere verblijfsinrichtingen' verklaren,
de wetgeving daarvoor ligt al klaar.
Wat een onvoorstelbare puinhoop maken ze er met z'n allen van, hoe heeft het toch zover kunen komen?