Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Boete LVNL na illegale nachtstart Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1072 
|
 IJmuider Courant 
Boete LVNL na illegale nachtstart Schiphol

SCHIPHOL - De luchtverkeersleiding heeft een boete gekregen van 20.000 euro. De inspectie ging daartoe over na een nachtelijke start vanaf de Buitenveldertbaan.

Het is de tweede keer dat de Luchtverkeersleiding Nederland een boete heeft gekregen. Eerder ging het om 10.000 euro na een nachtelijke start vanaf de Zwanenburgbaan.

Tussen 23 en 7 uur mag alleen op de Kaagbaan en de Polderbaan worden geland en gestart. Uitzonderingen zijn alleen toegestaan bij extreme weersomstandigheden zoals storm of het buiten gebruik zijn van de Kaag- of Polderbaan.

Op 15 september 2010 lieten de luchtverkeersleiders een toestel opstijgen vanaf de Buitenveldertbaan om 23.33 uur. Inmiddels heeft de luchtverkeersleiding hiervoor een boete van 20.000 euro betaald.

Overigens is het afgelopen jaar opnieuw een fout gemaakt toen een toestel van de Kustwacht zonder geldige reden om 01.40 uur op de Oostbaan van Schiphol landde. De inspectie zal hiervoor waarschijnlijk dit jaar ook een boete opleggen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door joop uit haarlem

Lijkt me gewoon een zoethoudertje. onderdeel van de grote soap.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Tussen 23 en 7 uur mag alleen op de Kaagbaan en de Polderbaan worden geland en gestart. Uitzonderingen zijn alleen toegestaan bij extreme weersomstandigheden zoals storm of het buiten gebruik zijn van de Kaag- of Polderbaan. "

De mensen die door de Kolderbaan (door de sector steevast Polderbaan genoemd)en de Kaagbaan worden geterroriseerd kunnen door de inspectie het dak op.....
Want toendertijd is de Kolderbaan er onder zeer omstreden / valse voorwenselen er doorgedrukt als zijnde 'de milieubaan' ?
De Kolderbaan zou vrijwel geen overlast genereren, zo werdt gezegd........ Inmiddels weten we wel beter! En wat doet de inspectie voor de mensen die door deze banen worden blootgesteld aan herrie op tijdstippen dat een mens behoort te slapen? Juist, helemaal niets! Bedankt inspectie!

Geplaatst door joop uit haarlem

Wij willen graag iedereen helpen!(de inspectie) Maar helaas volgens ons protocol bevinden de meeste die hinder ondervinden in een z.g. ''buitengebied'' een soort van vogelvrij gebied waar wij (schipholland-hooligans)ons gangetje kunnen gaan!