Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Boeings vlak boven Hilversum’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 4571 
|
 Gooi en Eemlander 
‘Boeings vlak boven Hilversum’

HILVERSUM -  Het vliegtuiglawaai boven Hilversum gaat fors toenemen door de geplande herindeling van het luchtruim. De Hilversumse VVD luidt de noodklok over ingrijpende plannen van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Op het ogenblik worden de vluchten van en naar Rotterdam (Zestienhoven) en Lelystad nog ‘ingevlochten’ in het verkeer van en naar Schiphol. Omdat Schiphol wil uitbreiden van 400.000 naar 600.000 vliegbewegingen moet het vliegverkeer van Rotterdam en Lelystad ‘ontvlochten’ worden. Dat heeft grote negatieve gevolgen voor Hilversum, constateren de liberalen.
Dat zit zo. De LVNL stelt voor om de toestellen vanaf Rotterdam ónder het Schiphol-verkeer door te laten vliegen, over de lijn Utrecht-Hilversum-Bussum-Naarden-Almere. ‘Schiphol’ vliegt momenteel over Hilversum(-Noord) op minimaal twee kilometer hoogte. De vluchten vanuit Rotterdam moeten daarom op slechts één kilometer hoogte recht over het centrum van Hilversum gaan.
,,Het gaat daarbij om vele tientallen vluchten per week met ook grotere vliegtuigtypen zoals onder andere de Boeing 737 en A 320’‘, weet de VVD te melden. ,,Hierdoor zal het vliegtuiglawaai boven Hilversum zowel qua frequentie als qua intensiteit enorm toenemen.’‘
Reden voor de liberalen om bij het Hilversumse college van b en w aan de bel te trekken. Met de dringende oproep om ‘op de bres te springen voor de leefomgeving van haar inwoners’. En om zich samen met de gemeenten Utrecht, Bussum, Naarden en Almere te verzetten tegen de voorgestelde lage vlieghoogte en tegen de ‘route precies over onze dichtbevolkte kernen’.
Het goede nieuws is dat er alternatieven voor handen zijn. Die zijn door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) voorgelegd aan het ministerie van verkeer en Waterstaat.
Het gaat om een drietal (luchtvaarttechische) aanpassingen. Allereerst: het betrekken van de kleine luchtvaart bij het beleid. Ten tweede: meer ruimte in de onderste luchtlagen (door het hoger leggen van het ‘Transition Level’). En ten slotte: het verhogen van de naderingshoogten voor Schiphol.
Enkele jaren geleden is een eerder plan om de vlieghoogte voor de commerciële luchtvaart boven Hilversum te verlagen afgeblazen. Dat was te danken aan succesvolle juridische stappen van de Gooise Zweefvliegclub en de ACvZ (Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen) op Soesterberg.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Boeings vlak boven Uitgeest !

Geen VVD-er die je hier hoort klagen...
Zijn waarschijnlijk allemaal al doof gebulderd.

Er is nog een vierde oplossing van luchtvaarttechnische aard: Schiphol in zee!
Het plafond is reeds lang geleden al bereikt.
Men blijft krampachtig vast houden aan een formule die reeds lang geleden al opgeheven diende te worden. Het is inmiddels zo slecht gesteld met de leefomgeving in een groot gebied rondom Schiphol, dat er sprake is van mensenrechtenschennis! En de huidige kliek in Den Haag maakt zich meer druk om met het belerende vingertje over de grenzen te wijzen, dan de mensenrechten v.w.b. Schiphol te respecteren. Schande in eigen land.

Geplaatst door Vander Horst uit Hilversum

Wat doet men tegen (vooral) nachtvluchten? Het kan toch niet zo zijn dat wij elke nacht wakker worden gemaakt,omdat er te laag wordt overgevlogen? Overdag nog tot daaraan toe maar 's nachts? Klagen alleen heeft weinig zin. Doe er wat tegen!!!

Geplaatst door daan uit hilversum

Het plan is vliegtuig bewegingen te concentreren in een aantal vaste vliegroutes. Dat betekend dat veel Nederlanders minder last van herrie hebben, en andere Nederlanders veel meer. Dus mensen in de kleinere gemeenten zoals Hilversum en Castricum, jullie zijn mooi de klos. Toch maar weer uitwaaieren over Nederland zodat al die Nederlanders die vliegen zo mooi vinden ook allemaal van de herrie kunnen genieten, misschien toch een goed idee. Misschien ook minder vliegen, drie keer of vaker per jaar op vliegvakantie, waar is dat voor nodig. Ga een keer op fietsvakantie, heel leuk en goed voor het millieu.