Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Boeing onthult plannen voor vliegtuig met grootste reikwijdte ter wereld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 3277 
|
 volkskrant.nl 
Boeing onthult plannen voor vliegtuig met grootste reikwijdte ter wereld

Door: Karen Van Eyken. Bron: Sydney Morning Herald

De Boeing 777-200LR is momenteel het passagiersvliegtuig met de grootste reikwijdte ter wereld maar de vliegtuigbouwer werkt momenteel aan een versie met nog grotere reikwijdte.

De toekomstige Boeing 777-8X zou een afstand van 17.600 km in één keer kunnen overbruggen, dus zonder tussenstop. Dat is 4000 km meer dan de huidige 777-200LR. Het vliegtuig kan ingezet worden op de langste routes ter wereld, zoals bijvoorbeeld van de Australische oostkust naar Londen of van het Midden-Oosten naar Zuid-Amerika.
Lees meer…


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Raar verhaal in de VK (en elders want het is een bericht van Reuters). Er wordt bij Boeing al jaren gewerkt aan andere versies van de 777 met een grotere radius, minder gewicht en grotere efficiency. Ontwikkelingen daarin worden door Boeing helemaal niet "onthuld", sterker: ze pakken er op hun eigen website niet groots mee uit en ook in Frontiers van deze maand niet. Het is een doorwikkeling van een bestaand type.
Onbelangrijk dus? In zekere zin wel ja maar een luchthaven die haar "bijtankers" gaat missen met die grotere radius denkt daar vast anders over.