Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bloemendalerpolder krijgt last van Schiphol

 |
 Geplaatst door: Egelhuis 
 |
 Bekeken: 2445 
|
 Gooi- en Eemlander 
Bloemendalerpolder krijgt last van Schiphol Download het gehele artikel 'Bloemendalerpolder krijgt last van Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

De bouw van de woningen vormt volgens staatssecretaris Mansfeld geen beperking voor de groei van Schiphol. De toekomstige bewoners zijn gewaarschuwd......

Geplaatst door Inwoner Buitenveldert uit Amsterdam

Inderdaad geen beperking voor de groei van Schiphol want deze nieuwe woningen tellen niet mee voor de gelijkwaardigheidscriteria

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32660-56.html

Naast het oprekken van de normen is er nu een nieuwe manier gevonden om binnen de normen te blijven. We tellen gewoon nieuwe huizen/bewoners niet mee.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Holland op z'n kop....... "de klagers van de toekomst" .... Hoe dacht men dan over de Polderbaan? Die is naar de bewoners boven het Noordzee-kanaal toegekomen. Hier is niet om gevraagd. De huizen die in de Bloemendalerpolder worden gebouwd, staan in de directe invloedsfeer van de grootste herrie-producent van Nederland bv. : Schiphol. Daar kan men voor kiezen, om er te gaan wonen. Eerlijkheidshalve dient er wel goede voorlichting te zijn. Maar dat kennen we van de project-ontwikkelaars en zeker van de sector, die blinken niet uit in eerlijkheid. Om kort te zijn: door de Polderbaan hebben heel veel mensen geen keus meer. Zij zijn economisch verbonden met de streek en hebben er hun roots. Schiphol is dus een gezwel die vele mensen in een negatieve wurggreep heeft. En rekenen doen ze op hun manier, ook al niet eerlijk.
Openheid werkt in een landje als Nederland blijkbaar niet.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

@V.O.S. Over de eerlijke voorlichting door de sector valt inderdaad nog wel wat te zeggen. Mijn ervaring is dat "Wonen bij Schiphol" op de site van Bezoekbas een te rooskleurig beeld geeft; alleen vliegtuigen binnen een straal van 1 kilometer van je huis worden geteld, maar het lawaai van vliegtuigen, zeker als ze aan het stijgen zijn, bestrijkt een veel groter gebied. Ik word bijvoorbeeld 's nachts wel eens wakker van een toestel dat zo'n 2,5 kilometer van mijn huis vandaan over gevlogen is. Een straal van 5 kilometer zou een beter beeld geven, maar dan loopt het aantal toestel wel erg op.