Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Blijdschap over overname vliegveld door provincie

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1317 
|
 www.L1.nl 
Blijdschap over overname vliegveld door provincie

De gemeente Beek en de directie van Maastricht Aachen Airport zijn erg tevreden met het besluit van de provinciale politiek om het vliegveld in Beek over te nemen.

Zij vinden dat daarmee de basis is gelegd voor een gezonde toekomst.

Burgemeester Ralf Krewinkel spreekt van fantastisch nieuws, vooral voor die mensen die daar dagelijks hard werken. “Het vliegveld is net als Nedcar een kernpunt voor Limburg,” aldus Krewinkel die geen moment heeft geloofd dat sluiting een serieuze mogelijkheid was.

‘Overname onvermijdelijk’
Directeur Jan Tindemans van het vliegveld is buitengewoon verheugd met de ruime meerderheid voor het reddingsplan. Hij noemt de overname wel ‘onvermijdelijk’ omdat de provincie op dit moment de enige partij is die kon ingrijpen.

De overname door de provincie gaat op 1 juli in. Vervolgens moet binnen 2 jaar een exploitant worden gevonden.

Kosten
De provincie blijft de komende 10 jaar de veiligheidskosten betalen en wordt eigenaar van de infrastructuur. Het trekt daar de komende 10 jaar 45 miljoen euro voor uit. Ook is een bedrag van 15 miljoen gereserveerd voor investeringen die moeten worden gedaan zodra er een nieuwe exploitant is gevonden.

Bekijk bericht op "www.L1.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kika uit A,dam

Ze hebben allemaal oogkleppen op en zijn schijnbaar doof.Hoe kan je een vliegveld in Godsnaam gezond noemen? Ja gezond voor hun eigen gevulde zakken zeer zeker!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

@Kika, gelijk heeft u.
Een vliegveld 'gezond' noemen is ironie.
Bovendien zijn de kosten (60 miljoen en waarschijnlijk meer) natuurlijk belastinggeld. Dat mogen de burgers ophoesten en als dank, in de herrie / vervuiling en onveiligheid zitten. Het is blijkbaar zo in Nederland, dat er geen andere industrie meer ontwikkeld kan worden anders dan dat het een vliegveld betreft!
Wat dat voor zware inbreuk op de omgeving geeft, moet maar eens een dagje bij Schiphol vertoeven! Niets dan herrie en vervuiling, om de twee minuten een laag overscherende herriebak over je huis heen. Nee, wij zijn niet bij Schiphol gaan wonen, Schiphol is naar ons toe gekomen, ongevraagd! De mensen in bijvoorbeeld Heerhugowaard zijn toch ook niet bij Schiphol gaan wonen? Zelfs daar heb je nu vliegtuigherrie. Dat is een misdaad tegen de menselijkheid!