Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bizarre situatie dreigt rond vliegveld Brussel

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 749 
|
 www.nu.nl 
Bizarre situatie dreigt rond vliegveld Brussel

BRUSSEL - Rond de Belgische luchthaven Zaventem dreigt een bizarre situatie te ontstaan. De regering moet wellicht voor elke vlucht 25.000 euro boete betalen.

Reden is de geluidsoverlast van de toestellen boven Brussel. Het stadsgewest heeft daar een limiet vastgesteld van 45 decibel. “Met die norm kun je nog geen grasmaaier laten rijden”, concludeerde de Belgische minister Landuyt (Verkeer) en wilde zich hier niet aan houden. Maar het Hof van Beroep gaf Brussel deze week gelijk.

Een moedeloze Landuyt heeft nu drie maanden de tijd om een oplossing te vinden, voordat de boetes ingaan. “Ofwel beslissen we voor elke vlucht 25.000 euro te betalen, ofwel sluiten we de luchthaven, ofwel zoeken we samen naar een oplossing”, aldus een moedeloze minister.

Spoedwet

Hij denkt aan een spoedwet in het parlement. Die moet de vluchtprocedures wettelijk verankeren. Maar het verzet onder Kamerleden groeit al. “Die wet zal niets oplossen, omdat niemand het eens is over de uitgangspunten”, waarschuwt Eric van Rompuy van oppositiepartij CD&V alvast.

De Brusselse luchthaven Zaventem ligt op de grens van het Brusselse en Vlaamse regio. Beide willen zo min mogelijk vluchten boven haar grondgebied. De Belgische regering dreigde afgelopen najaar nog te vallen op een ruzie over nachtvluchten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam


Wat is er zo bizar?
Een bedrijf, Zaventem, overtreedt de wet en wordt daarvoor beboet.
Daar is niets bizars aan, lijkt me. Landuyt heeft de zaak verloren en zal zich aan de wet moeten houden. Natuurlijk kan hij dan nog de wet veranderen maar gelukkig is er in ten zuiden van ons land een parlement dat wel opstaat als er wetten worden gemanipuleerd.

Wat jammer dat ten noorden van België wetten wel overtreden mogen worden, een zelfde type onderneming (Schiphol) geen boetes krijgt opgelegd en als dat uiteindelijk toch nodig blijkt de wetten worden opgerekt.

Had Het Goede Doel dan toch gelijk met hun hit “België”?

Geplaatst door Rob uit NULL

Let wel; Belgen hebben karakter.
Evt ons parlement en de regering er eens heen sturen voor een korte cursus.


Geplaatst door Vos uit Uitgeest

We kunnen beter de Nederland~bv. opdoeken
en aansluiting eisen bij Belgie..........
Hier zitten alleen maar praatzieke idioten
in het parlement-regering, die alleen maar
hun zakken vullen.
En vooral hun troetel 'Schiphol' met een
meer dan ziekelijke voorliefde ten aanzien
van de Schiphol-group tevreden willen
houden!