Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Bijna drie miljoen passagiers maakten in 2012 gebruik van Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 594 
|
 omroep brabant.nl 
Bijna drie miljoen passagiers maakten in 2012 gebruik van Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Eindhoven Airport heeft in 2012 opnieuw een recordaantal passagiers door de aankomst- en vertrekhal zien gaan. In totaal maakten 2,98 miljoen reizigers gebruik van de grootste regionale luchthaven van Nederland.
Ten opzichte van 2011 is dat een toename van dertien procent. De groei komt vooral door het toenemend aantal lijndienstbestemmingen. Dat aantal steeg van 37 eind 2011 tot de huidige 42.

Verwachting 2013
Ook voor 2013 verwacht Eindhoven Airport een nieuw record te halen met 3,4 miljoen passagiers, een groei van veertien procent. 2013 wordt een bijzonder jaar voor de luchthaven. Niet alleen openen RyanAir en Transavia een eigen basis, ook wordt de uitgebreide aankomsthal en het hotel geopend. Met 26.900 vluchten blijft Eindhoven Airport in 2013 binnen het maximumaantal dat is afgesproken met de omgeving.

Directeur Joost Meijs vindt wel dat er nog veel valt te verbeteren op het gebied van de bereikbaarheid van de luchthaven; en dan vooral het openbaar vervoer. Volgens de directeur is het openbaar vervoer nu onder de maat. Zo is er nog steeds de grote wens dat er een eigen station komt bij het Eindhovense Acht, zo’n twee kilometer van het vliegveld af.


Reacties op dit bericht