Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Bijna 1000 zienswijzen ingediend op uitbreiding vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 579 
|
 omroep flevoland.nl 
Bijna 1000 zienswijzen ingediend op uitbreiding vliegveld

Bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn 955 zienswijzen ingediend op de uitbreiding van luchthaven Lelystad.

Zo’n 340 gemeenten, organisaties en bewoners hebben digitaal laten weten wat ze van de uitbreiding vinden, meer dan 600 mensen hebben gereageerd via de website www.vliegopbhz.nl waar bezwaar kon worden gemaakt tegen vliegroutes boven Biddinghuizen.

Het kabinet wil dat luchthaven Lelystad de komende dertig jaar stapsgewijs uitgroeit tot 45-duizend vliegbewegingen om de groei van Schiphol op te vangen. Het ministerie geeft volgende maand een reactie op de ingediende zienswijzen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Ik ben bang dat het ministerie na een hoop toelichting die weinig nieuws bevat zal antwoorden dat de ingediende zienswijzen zorgvuldig in de definitieve besluitvorming betrokken zijn, maar dat de minister uiteindelijk geen aanleiding tot aanpassing heeft gezien. Ik spreek uit ervaring…..

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

@Jaap. Inderdaad, zal het ministerie zo handelen. Reeds met succes toegepast bij andere infra structurele projecten, zoals Schiphol. Zeer vele (terechte) bezwaren zullen ongegrond worden verklaard. De reden daarvan zal in evenzo vele gevallen achterwege blijven, voor de indieners. Natuurlijk zal de reden altijd zijn dat het de beleidsmakers het niet uitkomt, omdat hun project dan wordt verstoord. We leven in een ´schijn´-democratie.
Ook wel ´parlementaire´- democratie genoemd......
Ook ik spreek uit ervaring.