Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bij verhuizing informatie over lawaai Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 965 
|
 Haarlems Dagblad 
Bij verhuizing informatie over lawaai Schiphol

SCHIPHOL -  Mensen die een nieuw huis betrekken in de buurt van Schiphol moeten worden geïnformeerd over het vlieglawaai ter plekke. Dat hebben bewoners, bestuurders en luchtvaartbranche afgesproken in het Aldersakkoord over Schiphol.

Het idee moet verder worden uitgewerkt in een convenant. Het gaat zowel om mensen die voor het eerst een huis betrekken in de Schipholregio, als anderen die binnen het gebied verhuizen.

Wethouder Michel Bezuijen van Haarlemmermeer is tevreden met het Schipholakkoord van de Alderstafel. Het advies past goed binnen het gemeentelijke streven om Schiphol beheerst te laten groeien en de overlast te beperken, aldus Bezuijen. Onder leiding van oud-minister Hans Alders is afgesproken dat de luchthaven tot 2020 mag groeien tot 510.000 vliegbewegingen, terwijl 70.000 starts en landingen worden overgeheveld naar de vliegvelden van Lelystad en Eindhoven. Verder is een pakket maatregelen overeengekomen over beperking van de geluidshinder.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

' Mensen die een nieuw huis betrekken in de buurt van Schiphol moeten worden geïnformeerd over het vlieglawaai ter plekke.'

Heel fijn.......is dat niet het paard achter de wagen spannen ?
Al die mensen die reeds lang voor de komst van de Kolderbaan een huis bewonen die er ook hinder van ondervinden, die moeten maar zien...........en vooral horen. Bovendien gaan twee dingen absoluut niet samen: groei en minder hinder ! De bewindslieden in dit landje denken daar helaas anders over, zij wonen dan ook niet onder een of andere vliegroute. Daar komt nog een flink portie arrogantie bij en je hebt een pretpark a la Nederland bv. waar het eigenlijk nu al niet meer prettig is om te wonen.