Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Biddinghuizen tegen vliegtuigoverlast

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 837 
|
 bhznet.nl 
Biddinghuizen tegen vliegtuigoverlast

Biddinghuizen tegen vliegtuigoverlast Er is de laatste weken al veel te doen geweest over de uitbreiding van luchthaven Lelystad en de overlast waarmee Biddinghuizen te maken gaat krijgen. Op woensdag 29 januari komt Hans Alders naar Biddinghuizen op uitnodiging van de gemeente Dronten en Dorpsbelangen Biddinghuizen. Kom ook, in het belang van de toekomst van Biddinghuizen.

De informatieavond over de nieuwe routes zal plaatsvinden in kerkcentrum “de Voorhof”. De avond begint om 20:00 uur en de zaal is open vanaf 19:30 uur.

Naast Hans Alders zullen ook specialisten van de Rijksluchtvaartdienst en andere betrokken organisaties aanwezig zijn.

Dorpsbelangen hoopt op een massale opkomst om zo aan Alders duidelijk te maken dat veel inwoners van Biddinghuizen erg verontrust zijn met wat hen letterlijk boven het hoofd hangt. Neem gerust spandoeken mee.

Vliegveld Lelystad wil de komende jaren gaan uitgroeien tot een tweede Schiphol voor grote verkeersvliegtuigen. Uit de nieuwe vliegroutes van eind 2013 blijkt dat Biddinghuizen nog steeds veel overlast zal ondervinden. Alle opstijgende vliegtuigen zullen laag over Biddinghuizen komen met veel geluidsoverlast en luchtvervuiling als gevolg. Schiphol maakt haast met de uitbreiding van de Luchthaven Lelystad. Uiterlijk 1 november 2014 moet het formele luchthavenbesluit rond zijn.

Wat ga ik er van merken?
De opstijgende vliegtuigen gaan volop gas geven boven het dorp en zullen laag (op circa 900 meter) over Biddinghuizen komen om vervolgens boven het woongebied verder op te stijgen. Voor Biddinghuizen betekent dit heel veel geluidsoverlast en luchtvervuiling.

Het gaat hierbij om zo’n 80 vliegtuigen per dag vooral in de vroege ochtend van 6.00 tot 8.00 uur en in de avond van 21.00 tot 23.00 uur, ook in het weekeinde.) Lekker uitslapen met je raam open of ‘s avonds lekker in je tuin zitten zal dan lastig zijn.

Aan alle Biddinghuizenaren het verzoek om op 29 januari 2014 om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) naar de Voorhof in Biddinghuizen te komen. Om je te laten informeren, maar ook om te laten blijken wat je ervan vindt.

Laten we ons dorp onleefbaar maken door vervuiling en lawaai?

Biddinghuizen. Samen bewaken we de kwaliteit van leven in ons dorp.

Dorpsbelangen Biddinghuizen


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Op woensdag 29 januari komt Hans Alders naar Biddinghuizen op uitnodiging van de gemeente Dronten en Dorpsbelangen Biddinghuizen. "

Wellicht zijn rotte eieren of tomaten een optie als tegenoffensief, al mag je natuurlijk nergens op aan sturen......
Maar waar Hans Alders verschijnt, de marionet van de sector, blijft de herrie / vervuiling en onveiligheid achter!