Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Bezwaren tegen bouwhoogtebeperking Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 693 
|
 leidsch dagblad.nl 
Bezwaren tegen bouwhoogtebeperking Schiphol

SCHIPHOL - De provincie Noord-Holland heeft bezwaar aangetekend tegen de bouwhoogtebeperking die het kabinet wil instellen rond de luchthaven Schiphol.

Vanwege de vliegveiligheid wordt die bouwhoogte in een straal van 18,5 kilometer rond Schiphol verlaagd. Dit wordt gedaan omdat het merendeel van de moderne toestellen maar twee motoren heeft. Na een brand, storing of vogelaanvaring moet een vliegtuig op één motor ook veilig weer de landingsbaan kunnen halen. Daarom mogen in de vliegroutes geen hoge gebouwen staan. Die beperking geldt ook voor kranen in het havengebied, schoorstenen en windmolens.

De provincie Noord-Holland meent nu dat de beperking van de bouwhoogte, waarover totaal geen overleg is geweest, wel erg streng is. De provincie wil eerst op een rij zetten welke plannen voor nieuwbouw van woningen, kantoren en gebouwen in het havengebied hierdoor niet kunnen doorgaan en wat daarvan de financiële en economische gevolgen zijn.

In de Tweede Kamer waren ook al kanttekeningen geplaatst bij de blokkade van nieuwe windmolens. Het debat over de nieuwe regels wordt donderdag 23 januari voortgezet. Maar inmiddels ligt er dus alvast het bezwaar van de provincie.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Ook het Amstelveense CDA, woordvoerder dhr Mr. Geert Jansen, deelt de kritiek van de provincie.