Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Bezwaren omwonenden Awacs-basis ongegrond’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 905 
|
 Haarlems Dagblad 
‘Bezwaren omwonenden Awacs-basis ongegrond’

DEN HAAG -  De bezwaren van omwonenden van de NAVO-Awacs-vliegbasis vlak over de grens bij het Limburgse Onderbanken zijn ongegrond verklaard. Er is geen bewijs dat de geluidoverlast sinds de kap van bomen in 2006 is toegenomen, zo is donderdag uit welingelichte Haagse bronnen vernomen.

Verantwoordelijk milieuminister Jacqueline Cramer wilde zelf na kabinetsoverleg over Prinsjesdag niet vooruitlopen op de beslissing die vrijdag uit haar koker moet komen.

Zij wilde alleen kwijt, zoals zij al maandag liet weten, dat zij geen dwang zal gebruiken als er meer bos moet verdwijnen voor de basis in het Duitse Geilenkirchen. ,,Die maatregel heb ik ingetrokken. Ik zal dat vrijdag opnieuw laten weten’‘, zei Cramer.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Wie gelooft dit? Dat de geluidsoverlast van de omwonenden ven Awacs-basis niet zijn toegenomen? Er was een duivels stemmetje in me dat zei: Hoeveel is diegenen, die deze uitspraak hebben gedaan, toegeschoven? Excuses, als dit niet waar is.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Het is net zo waar als het bewijs dat het extern groepsrisico niet groter is gegroeid dan dat het in 1990 was.

Dat de bomen onterecht gekapt zijn, daar hoor je verder niemand meer over.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Of de overlast nu iets meer of minder was is volstrekt onbelangrijk.
Het was eerder al volstrekt onverantwoord en ondragelijk !
Deze minister lijkt zich belachelijk te maken.

Geplaatst door Els uit Castricum

Morgen is het de laatste dag van de maand en dus voor mij "de dag van de onrechtvaardigheid." Dus de vlag gaat halfstok! Zeker voor de mensen, die in de omgeving van de Awacs- basis wonen.
Maar ook zeker voor ons, die aan zoveel herrie, gevaar en vervuiling worden blootgesteld. Het is allemaal een schending van mensenrechten. En diegenen, die deze beslissingen nemen zouden zich diep moeten schamen!

Geplaatst door Ton uit NULL

Eind augustus 2008.
En ná die 5 1/2 jaar polderbaanhorror lees je in de krant van za 23 aug. 08 dat Balkenende "Schiphol fantastisch vindt" en dat Cerfontaine volgens hem "wel een punt heeft".
Zowel wat betreft Onderbanken als betreffende Schiphol is het kabinet van God los.
Zoals een premier van álle Nederlanders betaamt, had hij moeten zeggen dat Schiphol een bijdrage heeft aan de Nederlandse ekonomie maar dat 't bedrijf ook vreselijk veel hinder oplevert. Maar hij zal wel een selektief luisterend oor hebben.
Van 't CDA moeten we het dus niet hebben. Laten we aub. die partij politiek maar massaal laten verzuipen.
Misschien stuur ik 'm wel het tijdschrift "Ode nr 108, het Stiltenummer".
Kortom, als we de stand van zaken na 5 1/2 jaar opmaken is er geen fluit veranderd. Er zijn alleen duizenden vlegbewegingen bijgekomen.
En we mogen meepraten. Dat wel.
Ik wens dhr. von der Meer cs veel sukses. Je weet maar nooit.
Maar zo'n uitspraak van Balkenende drukt je weer met de neus op de feiten. En die zien er dus niet best uit.
De konklusie lijkt gerechtvaardigd dat alle inspanningen van de afgelopen 5 1/2 jaar in lawaai, stank en rook zijn opgegaan.
Er rest ons dus slechts de hoop.
De hoop dat onze premier en z'n collega's 't goede voorbeeld geven door niet in racewagens te racen en minder te vliegen en dat ook propageren.
De hoop dat de platforms gezamenlijk het voortouw nemen om middels advertenties, interviews en spotjes op radio/tv lándelijk aandacht te eisen voor de onhoudbare situatie in de regio rond Schiphol.
De hoop dat de politieke wijsheid komt en de politieke moed om maatregelen te nemen die de vlieghinder nú al feitelijk zal verminderen.
En ánders maar hopen op een recessie waardoor we gedwongen worden tot vermindering.
En hopen op héél dure kerosine.
Vaak houdt de armoe ons netjes. Misschien.
Om positief af te sluiten is een welgemeend dankwoord aan de site "vlieghinder.nl" en aan alle medewerkers(sters) wel op z'n plaats. In de voorbije 5 1/2 jaar is een schat aan informatie gegeven en ook door velen vast goed gebruikt.
Jammer dat de vlieghinder er nog niet mee is afgenomen.
De hoop is er dat het misschien nog komt.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

DEN HAAG - De bezwaren van omwonenden van de NAVO-Awacs-vliegbasis vlak over de grens bij het Limburgse Onderbanken zijn ongegrond verklaard. Er is geen bewijs dat de geluidoverlast sinds de kap van bomen in 2006 is toegenomen, zo is donderdag uit welingelichte Haagse bronnen vernomen.

Natuurlijk ! Dat hebben wij in deze regio ook vernomen, dat praktisch alle bezwaren ongegrond zijn verklaard i.v.m. Schiphol (Kolderbaan) ! Democratie ? Alleen voor de welgestelden, de gewone burger kan voor de Nederlandse Staat bv. in het sop verdwijnen !

Mevr. (K)Cramer: u kunt zich beter bezig gaan houden met breien !

Geplaatst door Ton2 uit Castricum

breien is waarschijnlijk één van de weinige activiteiten die ze wel beheerst ........