Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bezwaar tegen opzet vliegproef

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 755 
|
 Haarlems Dagblad 
Bezwaar tegen opzet vliegproef

HOOFDDORP - Het Haarlemmermeerse college van b en w is tegen de opzet van een vliegproef waarbij duizenden vluchten worden verplaatst van de Polderbaan naar de Zwanenburgbaan. Dit leidt volgens B en W tot onaanvaardbaar meer overlast in Zwanenburg, Lijnden en Badhoevedorp. De aanleg van een tweede Kaagbaan is onbespreekbaar geworden.

Wethouder Michel Bezuijen (luchthavenzaken) presenteerde gisteren een ‘aangescherpt’ standpunt over de toekomst van Schiphol. Haarlemmermeer dreigt volgens hem de dupe te worden van enkele recente ontwikkelingen. ,,We vrezen dat de hinder en overlast kunnen toenemen, terwijl die minimaal gelijk moeten blijven.’‘

Een acuut probleem voor de gemeente is een vliegproef die op 13 maart moet beginnen. Luchtverkeersleiding Nederland gaat experimenteren met een nieuwe vaste startroute vanaf de Zwanenburgbaan. Daarmee moet een einde komen aan de huidige praktijk waarbij piloten instructies krijgen om van hun route af te wijken als er gelijktijdig wordt gestart van de parallel gelegen Polderbaan. Met deze noodmaatregel wordt voorkomen dat de toestellen te dicht bij elkaar komen.

Volgens Bezuijen houdt de proef echter ook in dat er circa 10.000 vluchten worden verplaatst van de Polderbaan naar de Zwanenburgbaan. In totaal zou de Zwanenburgbaan 15.000 vluchten extra moeten verwerken. Dat leidt volgens hem tot extra hinder in Zwanenburg, Lijnden en Badhoevedorp.

Lijnden krijgt daarbij te maken met ‘blijvende overlast’, waarvoor compensatie (zoals isolatie) moet komen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door F.Bokma uit Aalsmeer

Starten van de Zwanenburgbaan naar het zuiden geeft s'nachts te veel slaapstoornis in AalsmeerDorp Geen paralel- baan aan de Kaagbaan Te dicht bij Aalsmeer