Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bezwaar groeiplan Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 928 
|
 NRC 
Bezwaar groeiplan Lelystad Airport Download het gehele artikel 'Bezwaar groeiplan Lelystad Airport'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Hieruit blijkt dus, dat DAAR ook mensen wonen!
Jan Griese

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Slechts 900?
Die kunnen het op hun buik schrijven dat ze in de toekomst nog rust vinden ergens in de polder.
Vanwege de enorme overbelasting van de regio rond Schiphol zullen uitbreidingen van het vliegverkeer elders plaatsvinden.
Hoopt niet, Schiphol zal niet krimpen op de locatie waar het nu ligt, de expansiedrift van Schiphol zal ook luchthavens als Lelystad belasten.

Waarom? Omdat een luchthaven in zee, dé oplossing voor alle expansieproblematiek, niet op de agenda staat van de politiek. Het is al eens beoordeeld en afgekeurd. Dat er nieuwe technieken bestaan, er ander inzicht is in de groei van de luchtvaart, de vervuiling velen malen ernstiger blijkt te zijn dan verwacht doet niets ter zake.

Vraag eens aan je politieke aanspreekpunt waarom Schiphol eigenlijk op de huidige locatie moet blijven liggen. Dat is een andere vraagstelling dan waarom Schiphol niet naar zee kan. Op de laatste vraag krijg je als standaard antwoord dat het te duur is. Op de eerste vraag een mond vol tanden.

Geplaatst door Gerard uit NULL

L.R. Aalegeiz. Het vliegveld in zee is NIET al eens beoordeeld en afgekeurd. Vóórdat het onderzoek goed en wel op dreef was werd het door de Staatssecretaris in al haar Wijsheid al gestopt, voordat er überhaupt beoordeeld kon worden. Je kunt pas oordelen, dus goekeuren of afkeuren, als je weet wáárover je oordeelt. Daar was hier geen sprake van. Zelfs op de website http://www.flyland.nl blijkt hierover enige frustratie tussen de regels door.