Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bewoners zijn piloot worst

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1064 
|
 webbeheer 
Bewoners zijn piloot worst

Onderstaande foto is van een vliegtuig dat boven Castricum vliegt met het landingsgestel reeds uit.  Deze wijze van lawaaivliegen boven dichtbevolkt woongebied illustreert weer eens dat de omwonenden ‘lucht’ zijn voor de luchtvaartsector, het maakt ze kennelijk echt niet uit wat er boven ons hoofd gebeurt. Alle mooie woorden ten spijt. 

Voor de goede orde: het is vanaf Castricum nog 30 kilometer naar Schiphol. Boven bewoond gebied hoort men op zo’n afstand HOOG en GLAD te vliegen, met zo MIN MOGELIJK herrie. Dus ook zonder uitstaand landingsgestel. Zo vliegt men overal elders in de wereld, dus het kan best.
Bij dit vliegtuig is geen sprake van stil vliegen. Dat geldt ook vele andere vliegtuigen, ook in het holst van de nacht. Die vliegen niet ‘stil in glijvlucht’. Die maken gewoon HERRIE,  ook in het holst van de nacht om ‘s nachts om half twee of half drie. Bijna iedere nacht. Dit kán niet doorgaan zo!

De foto is genomen op zaterdagavond 2 september om 19.08 uur vanaf de achterdeur van een woning aan het Tulpenveld, kijkend in de richting van het centrum.

Download het gehele artikel 'Bewoners zijn piloot worst'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Limmen

Ook op zaterdagochtend omstreeks 11:30 reed ik op de zeeweg vanuit Castricum naar Limmen. Evenwijdig aan mij, rechts, boven Castricum vloog ook een flinke kist met z'n landingsgestel al uit. Een trend?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Is dat bijzonder dan? Hier in Heemskerk komt dat op een landingsdag tig keer per dag voor en dan maken sommigen ook nog een scherpe bocht. Hops daar ging er weer eentje met z'n onderstel uit, 16.59 een witte.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Ik weet niet wat de formele regels zijn, maar dit lijkt mij toch volstrekt onnodig 30 km voor schiphol. En zo sukkelen we maar verder....
Ook wordt steeds meer duidelijk, dat de LVNL
bij voortduring dingen beweert, die de volgende dag al op onwaarheid berusten.
De Platforms zijn van mening, dat de LVNL wordt ingebed in een onafhankelijk Kenniscentrum, dus losgekoppeld van de sector. Wij hebben dit ook aan de politieke partijen laten weten. Volgende week spreken we weer een grote partij, waar we deze mening weer zullen benadrukken.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Dag Willem,
Ja, voor ons in Castricum is dat (nog) bijzonder. Kennelijk is het in Heemskerk inmiddels (?) al standaardprocedure. Volgens mij ook bij jullie nog volstrekt onnodig. Het tekent m.i. de nonchalantie waarmee de politiek de die kisten toestaat om op deze wijze over ons LEEF- en WOONgebied te vliegen. En het tekent de arrogantie van de luchtvaartsector die geen echte moeite doet het voor de onderwonenden dragelijk te houden. Ze houden het bij mooie woorden en vage min of meer geheime (niet openbare) experimenten. Zolang het de maximale haalbare piek-)capaciteit maar niet raakt is alles goed... Niets kan dus, als puntje bij paaltje komt. En zo ettert de wond weer verder en verder. Totdat.... ...

Geplaatst door Vos uit NULL

Ook boven Uitgeest, reeds vele malen gemeldt aan de LVLN. Zal hun worst wezen....
Je word weer verwezen naar het Cros, die het op een enorme stapel gooit en later gewoon wegdondert. Schiphol begint bij?
Jawel, 35KM. van de start/landingingsbanen af........boven Castricum, Heemskerk en Uitgeest!

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Hallo Gerard,
Nee, het is nog geen standaard procedure. Tig keer op de paar honderd valt nog mee... Ze doen maar wat, al zou je verwachten dat het in de aanvliegprocedure opgenomen zou zijn, bv bij het FAP (Final Approach Point, vlak voor het Noordzeekanaal). Het heeft ook niets te maken met vliegtuigtype of zo. Misschien met het vertrouwen dat de piloot heeft in het technisch onderhoud :)

Geplaatst door Johan Kracht uit Uithoorn

En ik woon in Uithoorn waar het de laatste tijd zeer rustig was vanwege onderhoud.
Dan merk je pas hoe vreselijk die dingen ingrijpen in je doen en laten.
Maar morgen breekt de hel weer los.......