Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Bewoners laconiek over meer luchtverkeer Eindhoven

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 820 
|
 ad.nl 
Bewoners laconiek over meer luchtverkeer Eindhoven

Vindplaats: ad.nl

EINDHOVEN - Bijna tweederde van de omwonenden van Eindhoven Airport heeft geen bezwaar tegen een verruiming van de vliegtijden. Vijftien procent is tegen extra burgerluchtvaartverkeer.

Dat blijkt uit een enquête van bureau Intomart GfK, uitgevoerd in opdracht van het Eindhovens Dagblad. De krant publiceert de resultaten zaterdag.
Eindhoven Airport is ondanks onenigheid in de regio begonnen met de voorbereidingen om prijsvechter Ryanair vanaf januari 2008 een kleine basis te bieden. Ryanair stelt als voorwaarde dat er elke dag van 7.00 uur in de ochtend tot middernacht opgestegen en geland kan worden. Gemeenten in de regio willen daar best aan meewerken maar de Belangenbehartiging Omwonenden Welschap (BOW) en Brabantse Milieufederatie (BMF) weigeren hun steun te verlenen. Ook in de diverse gemeenteraden bestaat nog veel weerstand.
Geen hinder
Nu veroorzaakt de luchthaven volgens 2 procent van de ondervraagde erg veel hinder. Bijna 90 procent heeft geen of nauwelijks last van de vliegtuigen. Omwonenden zijn verdeeld over de vraag of dat zal toenemen.
Eindhoven Airport is belangrijk voor de regionale economie, oordeelt 82 procent. Ongeveer een gelijk aantal mensen vliegt het liefst vanaf de regionale luchthaven.
Extra banen
Van de ondervraagden voelt 37 procent zich niet vertegenwoordigd door de BOW en meer dan de helft kent de belangenvereniging niet eens. BOW en BMF hebben al aangekondigd dat ze ze juridische stappen zullen gaan nemen tegen de voorgenomen uitbreiding.
Voor de ontwikkeling van een basis met twee of drie vliegtuigen wil Ryanair 140 miljoen euro investeren in de grootste regionale luchthaven van Nederland. Het levert 3500 laaggeschoolde banen op en per jaar 2,3 miljoen extra passagiers.

(ANP)


Reacties op dit bericht