Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bewoners genieten van stilte rondom Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1511 
|
 blikopnieuws 
Bewoners genieten van stilte rondom Schiphol

Schiphol - Dat het vliegverkeer op Schiphol is lamgelegd door het as dat uit de vulkaan op IJsland komt, kost de betrokken partijen enkele miljoenen euro’s. Maar het heeft voor de omwonenden van de Nationale luchthaven ook een voordeel.

De stilte die het uitblijven van vliegverkeer met zich meebrengt, brengt ongemerkt rust in de omliggende plaatsen rond de luchthaven Schiphol.

Het geluid van het vliegverkeer wordt door de omwonenden niet meer als bewust ervaren, maar onbewust brengt het problemen met zich mee. Vooral de verstoring van de nachtrust is één van de grootste problemen.

Een inwoner van Amstelhoek beaamt dit tegen Blik op Nieuws. ‘In de vakantietijd gaan de vliegtuigen al vanaf 04.00 uur naar de vakantiebestemmingen toe. Nu er niet gevlogen wordt, kan ik in de nacht rustig doorslapen’. Maar ook mensen uit Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn zeggen eindelijk stilte die ze altijd hebben gemist. Deskundigen verwachten dat het aantal klachten van geluidsoverlast van de luchthaven zal stijgen wanneer het vliegverkeer weer op gang komt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Danny uit NULL

Heerlijk de rust eigenlijk moet er een nachtverbod komen en de vliegtuigen pas om 8 uur in den ochtend laten vliegen.

Geplaatst door Observer uit Nederland

En NU dus ook GELUID gaan Meten,net zo als KLM directeur Hartman wil met het stof vande aswolk en zegt niet op methoden van berekenen te willen vertrouwen!