Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bewoners Kaag en Braassem winnen prijs met meten geluidshinder Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1179 
|
 omroepwest.nl Nagekomen van 09-11-14 
Bewoners Kaag en Braassem winnen prijs met meten geluidshinder Schiphol

LEIMUIDEN - De werkgroep geluidshinder Kaag en Braassem Noord heeft de prestigieuze ‘Gouden Decibel Award 2014’ gewonnen.
De prijs is uitgereikt door Ed Nijpels, voorzitter van de vereniging NLingenieurs. De award is ook ingesteld door ingenieurs en geluidsdeskundigen. Voorzitter Rob Loekenbach van de werkgroep nam het beeldje in ontvangst. De jury is vol lof over de inzet van de werkgroep om de gevolgen van de aanvliegroutes naar Schiphol voor de bewoners in kaart te brengen. ‘Ze hebben grondig werk geleverd en zijn constructief bezig.’

Voor de prijs maakte de werkgroep een uitgebreid rapport over het geluidsniveau van vliegtuigen boven Kaag en Braassem. Daarvoor werd gebruik gemaakt van meetpunten in Leimuiden. De werkgroep is erg blij met de landeljke prijs.

Meepraten met Schiphol
De bewoners zullen mogelijk ook mee kunnen praten met de directie van Schiphol in het nieuwe overlegorgaan over de toekomst van de luchthaven. Er is veel steun van de bevolking voor een plaats in dit platform, dat opvolger wordt van de zogeheten Alderstafel.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door E. von der Meer vz PVRC uit Castricum

En wat gaat aansluitend met deze meetdata gebeuren? De handhavingspunten zijn met het nieuwe handhavingsstelsel Vliegen volgens afspraak afgeschaft en daarmee de lokale bescherming/zekerheid. Er is dus lokaal geen grens voor maximale geluidsbelasting. Dat er wellicht veel geluidsbelasting wordt gemeten is duidelijk maar wat kun je er dan aanlsluitend mee doen. Antwoord: helemaal niets.Conclusie: meetpunt is fopspeen voor de bewoners

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

'Gouden Decibel Award 2014'

? ! Dat dit bestaat, zou niet eens mogelijk moeten zijn! Inderdaad: het voegt helemaal niets toe aan het probleem van geluidsbelasting en vervuiling dat een steeds grotere vorm aanneemt, veroorzaakt door de exorbitante expansiedrift van de Schipholgroup! Slechts de publiciteit voor figuren als de heer Nijpels en consorten wordt er door vergroot.
Meepraten met Schiphol? Hoe naïef moet je zijn?

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

NAAR EEN WET LUCHTRUIMBEHEER?

Met de wens van de sector om het aantal vliegbewegingen tot 2040 te gaan verdubbelen is er sprake van een levensgroot probleem.

Het vervallen van bescherming door het nieuwe VVA stelsel en opofferen van het laatste beetje kwaliteit van onze woon- en leefomgeving maakt de nieuwe luchtvaartwet in feite onaanvaardbaar.

Slechts door gezamenlijk optrekken van lokale en regionale platforms, politici en bestuurders valt nog een oplossing te vinden.

Het doel: de realisatie van een WET LUCHTRUIMBEHEER waarin een duidelijke plaats is ingeruimd voor het zekerstellen van de kwaliteit van onze woon- en leefomgeving.