Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Bewoners Hout wachten af

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 644 
|
 almerevandaag.nl 
Bewoners Hout wachten af

Almere - Odeke de Jong

Belangenvereniging Almere Hout blijft sceptisch over de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport. Vorige week presenteerde Hans Alders zijn advies voor het vliegveld. Daarin maakte hij bekend dat Lelystad Airport in tien jaar tijd stapsgewijs moet groeien tot een vliegveld met 45.000 starts en landingen. Uit het rapport zou blijken dat de hinder voor uitbreidingsgebieden van Almere en Almere Hout binnen de perken blijft.

De bewonersvereniging, die zich al jaren met succes tegen de groei van het regionale vliegveld verzet, gelooft niets van die bewering. ,,De gehele provincie krijgt hier last van, daar is wat ons betreft geen twijfel over mogelijk”, aldus Henk de Boef van de vereniging.

Begin december oordeelde de Raad van State dat Lelystad Airport niet mag uitbreiden tot een kleine zakelijke luchthaven, zoals de toenmalige ministers Eurlings en Cramer in 2009 hadden voorgesteld. Tien partijen, waaronder de bewoners in Hout, spanden een zaak aan om dit te voorkomen. De Raad van State, die al drie keer eerder plannen voor de uitbreiding naar de prullenbak verwees, oordeelde dat het plan gebreken toonde. Zo was niet duidelijk hoe de vliegroutes gaan lopen en hoe hard het vliegveld zou gaan groeien.

,,En eigenlijk komt het plan van Alders ook niet met die antwoorden. Het blijft onduidelijk hoe en wanneer het vliegveld moet gaan groeien.”

De Boef en de andere leden van de bewoners vereniging wachten nu op een besluit van het kabinet. Dat moet binnenkort met een reactie komen op het advies van Alders. De verwachting is dat het kabinet mee zal gaan in het positieve advies. ,,Er wordt door de overheid namelijk helemaal niet geluisterd naar bezwaren die onder bewoners en boeren in het gebied leven. Zij hopen alleen op een goede impuls van de economie. Alleen wordt uit het oog verloren dat voor die impuls miljardeninvesteringen in de infrastructuur tussen Schiphol en Lelystad nodig zijn.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit NULL

Ja mensen pas op!!
Nederland B.V. wordt een heel groot vliegveld waar normaal rustig wonen en leven niet meer mogelijk is. Behalve dan in Den Haag vlakbij Trix en het torentje van Rutte.