Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bewoners Floriande nu naar Tweede Kamer

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1684 
|
 Haarlems Dagblad 
Bewoners Floriande nu naar Tweede Kamer

HOOFDDORP - Bewoners van de Hoofddorpse wijk Floriande rest nog één middel om iets te doen tegen de vliegtuighinder: naar de Tweede Kamer gaan. Daar valt immers het besluit over de definitieve route van de toestellen.

Dat adviseerde Hans Alders donderdagavond aan de bewoners die ruim vertegenwoordigd waren tijdens de bewonersbijeenkomst over het nieuwe normen- en handhavingsstelsel Schiphol.

Uit de Bollenstreek, de Leidse regio, Amsterdam en Aalsmeer waren bewoners naar de presentatie en discussie gekomen, maar de Florianders waren het meest aan zet. Ongeloof bij de bewoners dat over een nieuwe wijk met 18.000 bewoners opeens een vliegroute wordt gelegd. Zij klaagden over herrie, over dat hun woningen straks niet meer te verkopen zijn. ,,Willens en wetens is deze route over Floriande gelegd. Ook uw eigen gemeentebestuur was daar voor’‘, merkte Alders nog even fijntjes op.

De vaste bocht voor toestellen vanaf de Kaagbaan die toch naar het noorden moeten, is gekozen om zoveel mogelijk Hoofddorp en Nieuw-Vennep te ontzien. De route gaat pal tussen de kernen door, maar bij de laatste bocht wordt net over Floriande gevlogen. ,,Het effect dat we verwacht hadden valt tegen. Reden om er opnieuw naar te kijken, maar de mogelijkheden zijn beperkt. We hebben zes alternatieven bekeken, maar die zijn of een probleem voor de veiligheid of verplaatsen de herrie naar elders. Het ligt nu in handen van de Tweede Kamer.”

Bij het verlaten van de zaal merkte een bewoonster van Nieuw-Vennep nog op te vrezen dat de Florianders nu willen proberen de route naar Nieuw-Vennep te verplaatsen. Dat terwijl Nieuw-Vennep al zoveel overlast van de Kaagbaan heeft.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kika uit A,dam

Niemand wil nu eenmaal herrie van vliegtuigen in z,n achtertuin, maar wel op vakantie gaan met zo,n stalen vogel. Politiek doet ook helemaal niets en gaat vrolijk door met de verkankering van ons leefmilieu!

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

@Kika,Dat mensen over de grote plas eens vrienden en/of kennissen opzoeken, moet kunnen.Maar de megalomane vluchtjes voor €70,- naar Barcelona, Londen, etc moeten afgeschaft worden. Het vliegen is uberhaupt te goed- koop. Beluister eens terug Met het oog op morgen van gisteravond 21 okt.Mevr Minnesma: Als we nu niets doen aan de reductie CO-2, is de het effect v/d toename over 20 jaar onomkeerbaar ! !