Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Beursgang luchthaven Schiphol deze kabinetsperiode van de baan

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 679 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Beursgang luchthaven Schiphol deze kabinetsperiode van de baan

AMSTERDAM - De luchthaven Schiphol wordt deze kabinetsperiode niet naar de beurs gebracht. Dat meldt de gemeente Amsterdam. Het Nederlandse kabinet heeft het vernietigingsbesluit over de beursgang van luchthaven Schiphol ingetrokken. In 2006 stemde de gemeenteraad van Amsterdam tegen een door het toenmalige kabinet gewenste statutenwijziging om Schiphol naar de beurs te brengen. Deze beslissing werd op haar beurt door het vorige kabinet per Koninklijke Besluit vernietigd.

Het nieuwe kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie heeft dit vernietigingsbesluit nu ingetrokken. De coalitie gaf in het nieuwe regeerakkoord al aan tegen een beursgang van Schiphol te zijn.

De verantwoordelijke Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher is blij met de beslissing van het kabinet. “Hiermee blijft Schiphol in publieke handen en is er weer een goede basis om als aandeelhouders verder te praten over de toekomst van de luchthaven waar alle belangen zorgvuldig gewogen moeten worden. Alle gerechtelijke procedures over deze zaak die nu lopen, worden stopgezet. In het nieuwe coalitieakkoord van het CDA, PvdA en CU was al opgenomen dat de aandelen van Schiphol niet meer naar de beurs worden gebracht. Met dit besluit komt de minister van Financiën, Wouter Bos, deze afspraak volledig na.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Felicitaties aan wethouder Asscher

eerst ons Normenstelsel op orde ! !