Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Betaalde prof hekelt geluidstest JSF/Saab

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 937 
|
 Leeuwarder Courant 
Betaalde prof hekelt geluidstest JSF/Saab

LEEUWARDEN - 
Het Nationaal Luchtvaart en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) heeft te snel conclusies getrokken over het geluid dat de Joint Strike Fighter en de Saab Gripen zouden produceren. De beperkte beschikbaarheid van gegevens maken de conclusies ,,een onafhankelijk onderzoeksinstituut onwaardig”.

Dat beweert de Nederlandse emeritushoogleraar aëro-akoestiek Sohan Sarin, die in opdracht van Saab nog eens kritisch keek naar het NLR-rapport. De gevechtsvliegtuigfabrikant heeft geen vertrouwen in de onafhankelijkheid van het NLR, dat beweert dat de Gripen en de JSF evenveel lawaai produceren als ze op een hoogte van 300 meter vliegen.

Sarin deelt die kritiek. ,,Saab krijgt geen eerlijke kans. De mensen in Leeuwarden kunnen niets met dit onderzoek.” De hoogleraar, die in het verleden voor Fokker werkte en onderzoek deed met het NLR, staat te kijken van zijn eigen conclusies.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Tuurlijk, zou ik ook doen als ik in opdracht van een goedbetalende opdrachtgever een conclusie zou moeten trekken. Me verbazen over de tegenpartij of over mijn eerder mening.
Als ik het woord 'onderzoek' en 'wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat..' hoor, schiet ik al in de lach. 'Hoeveel schuift het, deze conclusie?' denk ik dan? Vertel me eens, wie onpartijdig is op deze wereld en ik bak voor diegene een appeltaart. Nee, onpartijdige en integere mensen zijn dungezaaid. Blijkt uit mijn eigen onderzoek.

Geplaatst door An uit NULL

@Els, gelijk heb je. En zo zitten er nog meer mafkezen in dat wereldje van vliegtuiggeluid te oreren. Dat is iets technisch en verifieerbaar en dat gaat al mis door belangenverstrengeling, ook binnen de PVRC.
Kun je nagaan hoe dat gaat met de economische aspecten. Als je niet weet waar je over praat of kennis ontbeert, ligt het voor de hand je mond te houden.
Het laatste voorbeeld van deze onzin was het haantjesgedrag van de psycholoog Jan en ingenieur Gerard.