Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Bestuurlijke Regie Schiphol: ‘Huidig banenstelsel Schiphol optimaal benutten’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 671 
|
 Binnenland 
Bestuurlijke Regie Schiphol: ‘Huidig banenstelsel Schiphol optimaal benutten’

HAARLEM - Schiphol moet oudere typen vliegtuigen gaan weren, vluchten naar regionale vliegvelden verplaatsen en rijbanen aanpassen. Op die manier kan de capaciteit van de luchthaven worden vergroot bij het huidige banenstelsel. Dat vinden de provincie Noord-Holland en de gemeenten Haarlemmermeer en Amsterdam.

De drie overheden, verenigd in de Bestuurlijke Regie Schiphol, pleitten dinsdag in Haarlem voor behoud van de huidige omvang van de luchthaven in hun evaluatie van de Schipholwet. Ze komen daarin met een aantal voorstellen, die ze zullen indienen bij staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer.

Noord-Holland en de twee gemeenten pleiten voor verbetering van de leefomgeving rond de luchthaven door het instellen van een leefbaarheidfonds. Uit dat fonds kunnen investeringen worden gedaan om de situatie van omwonenden te verbeteren. De overheden willen ook een nieuwe regeling voor de isolatie van woningen met meer keuzevrijheid voor de bewoners. Ook moet het grondgeluid rond de luchthaven worden beperkt en zouden bewoners met veel overlast van Schiphol een ruimere verhuisregeling of compensatie moeten krijgen.

Noord-Holland, Amsterdam en Haarlemmermeer maken zich verder sterk voor een helder en transparant systeem om het vliegtuiggeluid te meten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door BS uit Castricum

Begrijp ik dit nou goed? Bestuurlijke Regie Schiphol? En de provincie Noord-Holland weet niets meer te bedenken dan dit?

Liggen een aantal andere gemeenten ook niet in Noord-Holland? Waar was Noord-Holland toen de overlast naar Noord-Noord Holland werd verplaatst? Wie doet zo fijn mee in deze compromissen cultuur met een hoog NIMBY gehalte? Verhuis-en isolatie toelage, voor die 6000 huizen zeker. Grondlawaai? Sterk maken voor een meetsysteem?
Waarom zou het toch zo zijn dat een groot aantal mensen langzamerhand met hun voeten stemmen en de(ze) overheden wantrouwen mbt hun motivatie en intentie om voor de legitieme belangen van gewone burgers op te komen?

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Anno 2005 lijkt elke binding tussen het Provinciaal Bestuur en andere gemeenten dan Amsterdam en Haarlemmermeer in rook te zijn opgegaan. Frappant is dat gemeentebesturen dit heel gewoon vinden. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat de belangen van zovelen worden verkwanseld, zonder dat hun burgemeesters en wethouders het Provinciebestuur aanspreken? Zo staat o.a. de hele IJmond in zijn hemd!!