Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Besluit luchthaven kan niet zonder nieuw plan’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1277 
|
 tctubantia.nl 
‘Besluit luchthaven kan niet zonder nieuw plan’

ZWOLLE - Provinciale Staten van Overijssel hadden in maart niet mogen besluiten om samen met de gemeente Enschede ruim 23 miljoen verlies te nemen rond de gebiedsontwikkeling luchthaven Twente. De staten hadden daartoe eerst een nieuwe structuurvisie moeten vaststellen. Het nu genomen besluit is strijdig met de ruimtelijke visie die de provincie rond de ontwikkeling van het vliegveld zelf heeft vastgesteld.

Dat stelt Stibbe Advocaten in een advies dat is opgesteld op verzoek van de Overijsselse PvdA-fractie. Het Amsterdamse kantoor is gespecialiseerd in bestuursrecht.

De PvdA stemde in maart tegen het voorstel van het provinciebestuur om een verlies van 10.9 miljoen euro te nemen op de grondexploitatie en 12.8 miljoen euro aan historische plankosten af te boeken. De oppositiepartij achtte het (aangenomen) voorstel in strijd met de afspraken die de provincie Overijssel en de gemeente Enschede eerder zelf over de ontwikkeling van de luchthaven hebben gemaakt.

De PvdA Overijssel vroeg Stibbe Advocaten om juridisch advies nadat de partij het provinciebestuur zonder succes had gevraagd het besluit te vernietigen. PvdA-fractievoorzitter Tijs de Bree noemt het oordeel van Stibbe in een eerste reactie ,,niet mals’’. ,,Ik wacht de reactie van de gedeputeerde (Gerrit-Jan Kok, red.) af.’’


Reacties op dit bericht