Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Berekening Airbus: komende 18 jaar zijn er 24.300 vliegtuigen nodig

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 578 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Berekening Airbus: komende 18 jaar zijn er 24.300 vliegtuigen nodig

TOULOUSE - In de periode tussen 2008 en 2026 zijn er 24.300 nieuwe vliegtuigen nodig om aan de groeiende vraag naar luchtvervoer tegemoet te komen. Dat heeft Airbus berekend in haar Global Market Forecast. De vliegtuigbouwer stelt dat alle fabrikanten gezamenlijk 1.215 vliegtuigen per jaar moeten afleveren. In de vorige berekening van Airbus werd nog uitgegaan van 1.130 afleveringen per jaar.

Het wereldwijd passagiersvervoer groeit naar verwachting gemiddeld met 4,9 procent per jaar, waardoor het totale vervoer in 2026 drie keer groter is als nu. Een deel van de groei zal volgens Airbus worden opgevangen door hogere bezettingsgraden en de inzet van grotere vliegtuigen.

De grootste vraag naar nieuwe toestellen zal komen uit de regio Azië-Pacific. Volgens Airbus nemen maatschappijen uit dat deel van de wereld bijna een derde van alle nog te plaatsen orders voor hun rekening.

In 2026 verbruikt de wereldvloot gemiddeld drie liter brandstof per honderd passagierskilometer, denkt Airbus. En dat komt overeen met wat de dubbeldeks A380 nu al presteert, voegt de Europese vliegtuigbouwer er fijntjes aan toe.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

ach, dat grote aantal, dat jaagt men bij ons in slecths twee weken over ons hoofd...