Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bereikbaarheid Schiphol topprioriteit in Nota Mobiliteit(Met kort Commentaar)

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 1535 
|
 Luchtvaart =Nieuws= 
Bereikbaarheid Schiphol topprioriteit in Nota Mobiliteit(Met kort Commentaar)

DEN HAAG - Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag (30 september) haar Nota Mobiliteit gepresenteerd, waarmee zij haar verkeersplannen ontvouwt. Topprioriteit heeft de verbetering van de bereikbaarheid van de ‘mainports’ Schiphol en de Rotterdamse haven, zo meldt het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Voor de Nota Mobiliteit wordt tussen 2010 en 2020 zo’n 80 miljard euro uitgetrokken. Volgens de minister is een soepel lopend verkeerssysteem onmisbaar voor een veerkrachtige economie en een sterke internationale concurrentiepositie.

Om de bereikbaarheid van Schiphol en de Rotterdamse haven te verbeteren krijgen de hoofdwegen krijgen de A2, A4 en A12 een hoge prioriteit in het investeringsbeleid. Zo komt er een betere verbinding tussen Schiphol en Almere en wordt er geïnvesteerd in de A2 Amsterdam – Utrecht en de de A4 Den Haag – Leiden.

De nota mobiliteit staat –> Hier

COMMENTAAR:

In de nota mobiliteit is extreem weinig belangstelling voor de problemen rond Schiphol. Het ziet er naar uit dat VROM deze problematiek achter in de rij staat. Wij hebben er hier op 22 september j.l. al op gewezen en daarbij de gedenkwaardige woorden van de Schipholdirecteur geciteerd. Zie ->Hier.

“Het hanteren van een (schijnbare) dubbeldoelstelling kan gaan wringen in de publieke opinie”. Schiphol geeft aan geen geloof te hechten in decentralisatie; het ontbreekt de rijksoverheid volgens Schiphol aan een instrumentarium en de kennis om het samenspel goed te organiseren.

Wat het laatste betreft: Inderdaad lijkt de derde voortgangsrapportage in dit opzicht niet veel te bieden. Het rapport zit vast op het punt van flexibiliteit. Ziet geen uitweg uit het keurslijf van het LuchthavenVerkeersBesluit en lijkt de Lden te omarmen. Specifieke aandacht voor geluidneerslag in de kortere perioden dat deze iptreedt de commissie plaatste voor de moeilijkheid dat dit wat ingewikkeld is. Je kunt dat niet in een paar regels afdoen.
Dit is allicht een te ruw oordeel, nu de derde rapportage pas enkele uren op het WEB staat. We zullen ons best doen meer tot the point daar op terug te komen.


Reacties op dit bericht