Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Benoeming voorzitter Raad voor Verkeer en Waterstaat

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 720 
|
 VenW 
Benoeming voorzitter Raad voor Verkeer en Waterstaat

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Peijs van Verkeer en Waterstaat mee ingestemd om de heer mr. G.J. Jansen voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de Raad voor Verkeer en Waterstaat. De benoeming gaat in op 1 april 2006 voor een periode van vier jaar.

De heer Jansen is Commissaris van de Koningin in Overijssel. Hij was van 1989 tot 1995 directeur-generaal Openbaar Bestuur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en van 1995 tot 2002 voorzitter van het regionaal openbaar lichaam Knooppunt Arnhem-Nijmegen. Hij is nu ook actief als voorzitter van de Nederlandse Delegatie naar het Comité van de regio’s EU, voorzitter van het IPO Bestuurlijk Platform Europa en voorzitter van de Raad van Toezicht van Unicef Nederland.


De Raad voor Verkeer en Waterstaat brengt gevraagd en ongevraagd adviezen uit aan minister en parlement over de hoofdlijnen van het beleid van Verkeer en Waterstaat.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Een bestuurder van CDA huize....
Ik ben benieuwd. F de Zeeuw, pvda, de vorige voorzitter bakte ze nu en dan wel erg bruin.
We zullen afwachten. Maxim Verhagen, fractievz CDA 2e kamer zegt op zijn website: We hechten aan een betrouwbare overheid.

Jan Griese