Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Benoeming van dhr. F. Bolkestein in de board van Air France-KLM

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 715 
|
 VenW 
Benoeming van dhr. F. Bolkestein in de board van Air France-KLM

De Nederlandse Staat heeft de heer prof. mr. drs. F. Bolkestein voorgedragen voor benoeming in de Raad van Commissarissen (“board”) van Air France-KLM, als opvolger van wijlen de heer dr. W.F. Duisenberg.

De board van Air France-KLM heeft op 22 november met deze voordracht ingestemd. Formele afronding van de benoemingsprocedure vindt plaats tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van Air France-KLM in juli 2006.

Bij de goedkeuring van de fusie tussen Air France en KLM is de afspraak gemaakt dat de Nederlandse Staat één commissaris kan benoemen in de board van de gefuseerde onderneming, zolang ook de Franse Staat commissarissen heeft benoemd in deze board. De Franse Staat heeft thans drie commissarissen in de board van Air France-KLM. De heer Duisenberg heeft als eerste door de Staat voorgedragen commissaris deze functie vervuld vanaf medio 2004.

De heer Bolkestein begon zijn carrière in het bedrijfsleven. Hij werkte van 1960 tot 1976 bij Shell. In januari 1978 werd hij lid van de Tweede-Kamerfractie van de VVD. In de periode 1982-1986 was de heer Bolkestein staatssecretaris van Buitenlandse Handel in het Kabinet-Lubbers I. Daarna was hij Kamerlid, gevolgd door een ministerschap: van 1988-1989 was hij Minister van Defensie in het Kabinet-Lubbers II. In 1989 nam hij wederom plaats in de de Tweede Kamer, om daar vanaf april 1990 tot 30 juli 1998 de VVD-fractie te gaan leiden. De heer Bolkestein was Europees Commissaris voor de Interne Markt, de Douane Unie en de Belastingen van 1999 tot 2004.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.Griese uit NULL

Het bestuur van LVNL bestaat al uit 3 VVD-ers,

Nu weer een VVDer bij KLM/Airfrance. Hoe zou dat toch komen denkt u?

Jan Griese