Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Belastingvrijstelling luchtvaart moet eindelijk de wereld uit

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 930 
|
 NRC 
Belastingvrijstelling luchtvaart moet eindelijk de wereld uit Download het gehele artikel 'Belastingvrijstelling luchtvaart moet eindelijk de wereld uit'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Een artikel om enige malen te herlezen en onderstrepen! Onze regio moet snel de rijen sluiten en de verantwoordelijken ter verantwoording roepen. Indienen van goede verbetervoorstellen, CDA en PvdA etc. op de hielen zitten, want voor je het weet laten zij de boel verwateren (denk aan de invloed van S. Patijn/PvdA en Commissaris SG en dergelijke spelers). Dus: Hé, wakker worden, bent U daar nog??!

Geplaatst door vos uit uitgeest

Het zal inderdaad eens een keer tijd
worden: de luchtvaartsector als een normaal
bedrijf te beschouwen! Alleen...........
de politiek is geen normaal bedrijf!
Te veel belangenverstrengelingen!
Grof, grof geld gaat naar de verkeerde
mensen, mensen niet zoals u en ik.
Maar mensen die op de hoogste ladder van
de samenleving zitting hebben en die dus
absoluut niet onder een aan/of uitvlieg-
-route wonen!
Zich zelf steeds maar meer verrijkend en
zich nauwelijks drukmakend om het millieu!
Deze 'gasten' zijn denk ik, net zo traag
van begrip (bewust) als de politiek snel
is, dus wat moeten wij er van verwachten?

Geplaatst door Evert-Jan uit Castricum

En die tienduizenden euro's die per vliegtuig voor landingsgelden en verkeersleiding aan de staat betaald worden tellen zeker niet als belastingen? Dit is wel heel naief!


afgelopen jaar zijn door omwonenden van Schiphol zo'n 714.000 klachten over geluidsoverlast binnengekomen, wat neerkomt op zo'n 2000 klachten per dag. Meesterklager is een inwoner uit Castricum die het klachtenmeldpunt zo'n 60.000 keer wist te bereiken, wat neerkomt op bijna 200 keer per dag".........waar haal je in vredesnaam de tijd vandaan om 200 klachten per dag in te dienen?????

Geplaatst door Gerard uit NULL

Evert-Jan, je bewijst dat je bepaald niet erg op de hoogte bent. Meester-klager uit Castricum? Lees het nieuws! Als je je nu éérst eens fatsoenlijk in de materie verdiepte voordat je zomaar wat om je heen gaat slaan? Weet jij eigenlijk wel waar Castricum ligt? Vertel ons, aan wie het het start- en landingsgeld betaald? Wordt er BTW over geheven?

Koop een auto, en betaal alléén de afleverkosten. Aan de dealer. Maar betaal niet de BPM aan de overheid. Eenmaal op de weg betaal je ook niet de brandstofaccijnzen. Uiteraard betaal je wél de verzekering, maar niet de motorrijtuigenbelasting.
Als je de fiscale betalingen nalaat, dan is je echte kilometerprijs pakweg nog maar een derde. Dát lijkt me een beter vergelijk.

Geplaatst door Evert-Jan uit Castricum

Tja, treinen worden ook zwaar gesubsidieerd, terwijl hun milieuwaarde niet veel beter is, vaak zelfs slechter dan die van vliegtuigen over dezelfde afstand.

Kom zelf uit castricum, weet dus waar het ligt...

Landingsgelden en verkeersleidingsgelden (die laatste voor KLM alleen al 200mln euro per jaar...) worden feitelijk aan de staat betaald, in het buitenland ook, (tienduizenden euro's per vliegtuig in landen als China en Rusland of de ASECNA staten....) dit zijn blijkbaar dingen die de milieulobby graag over het hoofd ziet.

Oh ja, de beroepsklager komt idd uit Velsen-Zuid...sorry hoor, HEEL belangrijk dat we dat nog even aanhalen om te bewijzen dat iemand verstand van zaken heeft...