Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Belastingboycot luchtvaartsector

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 790 
|
 Milieudefensie 
Belastingboycot luchtvaartsector

Het Parool berichtte woensdag dat Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen het luchtvaartbelastinkje van het nieuwe kabinet van zo’n 25 euro per ticket gaan boycotten. Belangrijkste argument was dat het geld op de grote hoop van andere belastingen zou
verdwijnen.

Wat Milieudefensie vooral verbaast, is dat Schiphol kennelijk niet weet dat álle belastingen en accijnzen rechtstreeks in de schatkist ‘verdwijnen’. Zo worden er van alcoholaccijns niet louter
anti-verslavingscursussen gegeven en wordt vermogensbelasting niet naar de rijken teruggesluist. De luchtvaartsector mag blij zijn dat er voorlopig alleen een ticketheffing komt. Als er eindelijk BTW op tickets en accijns op kerosine wordt ingevoerd, gaat het om hele andere bedragen.

De groeiende luchtvaart heeft een desastreus effect op het klimaat. Ruim tien procent van de Nederlandse bijdrage aan de opwarming van de aarde gaat via Schiphol de atmosfeer in. Flinke prijsverhogingen zijn een praktische manier om de vraag naar vliegreisjes te beperken.
Vanzelfsprekend moet dat samen met onze buurlanden, maar iemand moet het voortouw nemen. Vanwege de ticketheffing die nu is gepresenteerd, zullen luchtreizigers echt niet massaal in de auto naar Zaventhem stappen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

En de sector heeft volkomen gelijk. Vanwege het uitblijven van concrete maatregelen door de slappe overheid wordt deze 'kans' geboden.

Geblaat over dubbele paspoorten is tenslotte veel leuker om het over te hebben...