Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bedrijfsleven wil meer aandacht voor milieu

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1667 
|
 Planet Internet 
Bedrijfsleven wil meer aandacht voor milieu

AMSTERDAM (ANP) - De top van het Nederlandse bedrijfsleven wil dat het nieuwe kabinet zich sterk maakt voor het milieu. Ruim zeventig zakenlieden pleiten dinsdag in een open brief voor een mondiale visie op natuur- en milieubeleid.

Tot de ondertekenaars behoren Antony Burgmans van Unilever, Rein Willems van Shell Nederland, Rijkman Groenink van ABN Amro, Peter Bakker van het postbedrijf TNT, Gerlach Cerfontaine van luchthaven Schiphol, Leo van Wijk van KLM en Alexander Rinnooy Kan van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Zij waarschuwen voor het uitsterven van plant- en diersoorten en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Volgens hen is daar de laatste jaren te weinig politieke aandacht voor geweest. ,,De natuur vormt de basis voor ons bestaan. Dit moeten we behouden voor nu en voor de toekomst.’‘

Terugtrekkende overheid

De brief is gericht aan de kabinetsinformateur, alle politieke partijen en het demissionaire kabinet. Initiatiefnemer is IUCN, waarin overheden, wetenschappers en natuurbeschermingsorganisaties samenwerken.

,,We hebben last van een terugtrekkende overheid. Subsidies worden afgeschaft. Het kabinet erkent problemen zoals klimaatverandering en boskap, maar beperkt zich daartoe’‘, stelde Pieter van der Gaag van IUCN.

Een voorbeeld is de recente brief van premier Jan Peter Balkenende en de Britse premier Tony Blair waarin zij Europa oproepen om het voortouw te nemen in de internationale debat over dit onderwerp. ,,Maar wat gebeurt er concreet?’‘Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans uit Uithoorn

Mijnheer Cerfontaine, dit is toch wel het toppunt van schijnheiligheid!!

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Tja Frans, Je moet toch maar durven....
Bij ongewijzigd beleid zal in 2020 de Luchtvaart 20 tot 25 % van de CO-2 uitstoot voor haar rekening gaan nemen.......

Geplaatst door cns uit Deltametropool

Als mijnheer C. morgenochtend wakker wordt begint hij meteen te rennen. Tenminste, wanneer hij het advies van Unilever (cie. vz.)sprekend namens de G4 (burgervaders A'dam,R'dam,Den Haag en Utrecht)opvolgt. Allemaal ingegeven door Friedman met z'n mooie praatjes. De multicorporaties hebben ze intussen blijkbaar allemaal in de tang.

Geplaatst door Johan uit NULL

Hebben jullie nog steeds niet in de gaten dat dit in feite de mensen zijn die ons regeren; die kabinetsformatie is er alleen maar om de schijndemocratie in stand te houden , de uitslag van de verkiezingen doet er in wezen niks toe.

Geplaatst door Hans uit Almere

Johan,

heb je niet in de gaten dat deze website onderdeel is van deze schijndemocratie.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Deze laatste opmerking, is bezijden de waarheid, en helpt niet bepaald mee, om dat kleine beetje democratie,dat wij overeind trachten te houden, te realiseren.
Het zijn juist deze opmerkingen, die oprecht betrokken bestuurders, en politici,
(Ze zijn er nog wel, maar ik geef toe steeds minder.)doen verzuchten: Ach die burgers toch, of erger: Het klootjes volk....
Jammer.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Hans, deze site is begonnen als bewonersinitiatief en sinds die tijd onverminderd zuiver bewonersinitiatief gebleven. Deze site is de website van PVRC, betaald door de leden, en gerund door een aantal van hen, en verder volstrekt onafhankelijk van wie dan ook.

Geplaatst door cns uit Deltametropool

En dat klootjesvolk (hoe durft ie!) zit blijkbaar nog steeds in de weg. Terwijl de politici 'voor Goud gaan' onder de bezielende leiding van gids Unilever is die bevolking een vijfde wiel aan de wagen. Lees eens rustig de aanbevelingen van de G4, gestoeld op deze multicorporatie Unilever c.s. en de ideeen van Friedman en het zal u duidelijk worden op welke flinterdunne basis zelfs de MP nu zijn nieuwe crisis probeert te doorstaan. Jammer dat het k. volk nog steeds zo in het ongewisse wordt gelaten. Hr. Griese, draag er nu eens aan bij dat dit verandert, uw politieke vrienden kunnen beslist meer moed tonen.

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

De top van het Nederlandse bedrijfsleven wil dat het nieuwe kabinet zich sterk maakt voor het milieu. Ook Cerfontaine en van Wijk durven zich achter deze reclame leus te scharen
Conclusie: Als de vos de passie preekt, boer let op je kippen.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

CNS, Moed is niet uw sterkste eigenschap, evenmin als goed lezen wat ik schrijf.
U zou uw demagogische geschrijf beter achterwege kunnen laten. En mijn politieke vrienden, kent u die dan?
Ik verzeker u, dat een slagvaardig stel mensen, waaronder inmiddels ook politiieke vrienden uit de 19 Platforms zich slagen in het rond werkt om oplossingen te bewerksteligen.

Geplaatst door cns uit Deltametropool

Mijnheer Von der Meer: U bent er als de kippen bij. U voelt zich toch niet aangevallen? En mijnheer Griese, U onderschrijft wellicht de 'metropolitane strategie', de 'Governance' gedachte en de inhoud van de aanbeveling van de vier grote steden (G4-vz. Unilever) t.b.v. de komende kabinetsformatie? Of toch niet? Niet zo agressief reageren s.v.p., wat meningsvorming kan geen kwaad.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

CNS: Meningsvorming is goed, maar dan 1) met open vizier en 2) Goed lezen, en geen onzin debiteren.
U weet net zo goed als ik, dat wat u als Metropolitan strategie betiteld, ook door ons wordt bestreden.
Ik herinner u er vooral aan, dat tot op heden het beleid in de Tweede Kamer tot stand komt. En dat zijn onze voornaamste kanalen, om o.a. uw genoemde Metropolitan
stategie bij het oud papier te doen belanden.
Hierbij sluit ik de discussie met u

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Aan allen in deze discussie.
Met respect voor ieders mening verzoek ik desondanks aan een ieder in deze discussie om elkaar in zijn/haar waarde te laten.

CNS, insinuaties worden niet op prijs gesteld, ook niet 'verborgen. Dat zet de verkeerde toon en draagt niet bij aan meningsvorming.

Deze site is overigens geen politiek forum. Het onderwerp is hinder door vliegverkeer. Mag ik iedereen verzoeken om niet te veel hiervan af te wijken?

Geplaatst door leo uit de kwakel

** De ondertekenaars van de mondiale brief hebben het spel hééél goed begrepen. Een kameleon zou ervan gaan kleuren.
Want in een mondiaal concept over het milieu past volgens de ondertekenaars een mondiaal routenet van .....


Geplaatst door Leonard uit Castricum

Je kunt cynisch reageren op deze brief uit de top van het Nederlands bedrijfsleven. Maarrrr toch is het een goede zet richting het milieu. Wat deze bedrijven zeggen is "we kunnen het niet alleen" er moet regie vanuit de overheid komen. Want bedrijven kunnen zich niet permitteren om solistisch te werk te gaan om het milieu te ontzien. Bedrijven hebben te maken met concurrentiekrachten. Zorg voor het milieu betekent winst-marge inleveren. Daar wil men wel voor gaan, maar dan moet dat ook voor de concurrent gelden. Probleem is dat de concurrent ook over de landsgrens zit. Volgens mij kunnen milieu-maatregelen alleen worden genomen in combinatie met (handels)protectionisme.