Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Beatrix en Balkenende weer welkom op vliegveld

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 954 
|
 ANP 
Beatrix en Balkenende weer welkom op vliegveld

Gepubliceerd op donderdag 13 oktober 2005

ROTTERDAM (ANP) - Koningin Beatrix en premier Balkenende mogen weer op het vliegveld van Rotterdam vliegen. Dat zei een woordvoerster van Rotterdam Airport.

Regeringsvluchten worden weer toegelaten nu de rechtbank in de havenstad donderdag heeft bepaald dat de luchthaven een dwangsom van maximaal 520.000 euro aan de Staat niet hoeft te betalen.

Het ministerie van Verkeer legde Rotterdam Airport vorige maand de boete op, omdat de geluidsgrenzen waren overschreden. De uiteindelijke hoogte zou afhangen van de hoeveelheid herrie die de luchthaven te veel zou hebben geproduceerd.

Oneens

Rotterdam Airport was het echter niet met de maatregel eens en begon een kort geding. De regeringsvluchten waren juist de reden dat het vliegveld te veel lawaai voortbracht, aldus de luchthaven. Daarom besloot de onderneming eind september dat de regeringsvluchten niet langer welkom waren. Rotterdam Airport nam vorig jaar de vluchten over van het marinevliegkamp Valkenburg, dat wordt gesloten.

Volgens de rechter is het opleggen van een dwangsom geen goede manier om Rotterdam Airport binnen de normen te houden. Om de boete te ontlopen, zou het vliegveld tot 1 november de deuren moeten sluiten. ,,Dat heeft de minister zo niet bedoeld met haar beleid’‘, lichtte een woordvoerster van de rechtbank het vonnis toe.

Foute berekeningen

Rotterdam Airport is naar eigen zeggen in de problemen gekomen doordat het geluidsstelsel gebaseerd is op foute berekeningen. Het vliegveld en het ministerie van Verkeer werken inmiddels aan een aanpassing. Tot die tijd wil Rotterdam Airport dat de overheid een kleine overschrijding van de geluidsnormen gedoogt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Merkwaardig dat een rechter een beleid steunt dat neerkomt op het maken van foute berekeningen en gedogen van misstanden. Wel zou het prettig zijn wanneer hij dan aangeeft wat wel een goede manier is om R'dam Airport binnen de normen te houden.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

,,Dat heeft de minister zo niet bedoeld met haar beleid'', lichtte een woordvoerster van de rechtbank het vonnis toe.


HUH?
Regelgeving? Handhaving? Wetten? En hoe is het dan wel bedoeld?


Geplaatst door webbeheer uit NULL

Oh.. Die hinder door landend verkeer boven de Noordelijke IJmond was ook niet zo bedoeld. Rechter, mag Schiphol dan even dimmen, graag...