Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Beat The Heat Now’ nationaal evenement voor een stevig klimaatverdrag

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1419 
|
 Beat the heat 
‘Beat The Heat Now’ nationaal evenement voor een stevig klimaatverdrag

Unieke coalitie van milieu-, natuur- , vrouwen- en ontwikkelingsorganisaties

Utrecht, 28 augustus 2009 - De knop moet om en de klimaattop in Kopenhagen moet een keerpunt worden. Daarom organiseert de ‘KopenhagenCoalitie’, een uniek samenwerkingsverband van alle grote Nederlandse natuur-, milieu-, vrouwen-, en ontwikkelingsorganisaties, op 12 december in de Utrechtse Jaarbeurs Beat The Heat Now.
De ‘KopenhagenCoalitie’ roept iedereen op er samen het grootste klimaatevenement van te maken dat ooit in Nederland gehouden is. Zaterdag 12 december is een wereldwijde actiedag voor het klimaat. Deze dag moet een echte klimaattopdag worden.

Beat The Heat Now is een verrassende mix van politiek en amusement. Naar alle waarschijnlijkheid zal de publieke omroep veel aandacht aan Beat The Heat besteden. Finale van het evenement is het vertrek van een speciale door de Nederlandse Spoorwegen gearrangeerde trein, de Beat The Heat-Express. Met deze klimaattrein reizen minister Cramer, kamerleden, ambtenaren, wethouders en burgemeesters, vertegenwoordigers van natuur-, milieu- en ontwikkelingsorganisaties, wetenschappers en journalisten naar de klimaattop in Kopenhagen. De Beat The Heat-Express wordt de langste rijdende petitie ter wereld. Iedereen kan z’n persoonlijke boodschap aan de politieke leiders in Kopenhagen op de trein zetten. Vanaf november kan dit via de website van Beat The Heat Now en het kan op 12 december zelf op de trein.

De KopenhagenCoalitie ijvert er voor dat de wereldleiders de kansen die er zijn om de klimaatcrisis te keren ook daadwerkelijk grijpen. De tijd dringt, maar het is nog niet te laat! De rijke landen dienen hun uitstoot van broeikasgassen in 2020 met tenminste 40 procent terug te brengen, en het overgrote deel van de reductie in eigen land realiseren. Alleen op deze manier kan de wereldwijde temperatuurstijging binnen veilige grenzen blijven. Ook moeten zij jaarlijks minimaal 110 miljard euro storten in een speciaal klimaatfonds voor een duurzame toekomst van ontwikkelingslanden.

De Nederlandse regering dient geloofwaardig op de trein naar Kopenhagen te stappen. Dit betekent in Nederland kiezen voor een zee van zonnepanelen op de daken en duizenden windmolens in de Noordzee. De regering dient ook 1,5 miljard euro per jaar te reserveren voor een klimaatfonds voor ontwikkelingslanden.

Kijk ook op:

Bekijk bericht op "Beat the heat"

Reacties op dit bericht