Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Badhoevedorp vreest tweede terminal

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1303 
|
 Haarlems Dagblad 
Badhoevedorp vreest tweede terminal

BADHOEVEDORP - 
Een tweede terminal van Schiphol zal rampzalige gevolgen hebben voor de leefbaarheid in Badhoevedorp. Dat zegt voorzitter Paul Teunissen van de Dorpsraad Badhoevedorp in reactie op de langetermijnvisie van de luchthaven. Teunissen vreest vooral een verslechtering van de luchtkwaliteit.

Schiphol wil vanaf 2015 een deel van de passagiers ontvangen in een nieuw luchthavengebouw bij de omgelegde A9 ten zuiden van Badhoevedorp. Deze tweede terminal kan een capaciteit krijgen van 30 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven verwerkt nu zo’n 46 miljoen passagiers op Schiphol-Centrum.

Teunissen van de dorpsraad verwacht dat de luchtkwaliteit in Badhoevedorp ‘gigantisch’ achteruit zal gaan. Ook verwacht hij een toename van de stank en geluidsoverlast door dit ‘absurde’ plan. De terminal zal volgens Teunissen veel autoverkeer aantrekken met alle extra uitstoot van dien. De dorspraad zal waarschijnlijk bezwaar gaan maken door een beroep te doen op de normen voor de luchtkwaliteit.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Schiphol is bezig de reus te worden, die Klein Duimpje (Nederland)probeert te domineren. Maar dan kent Schiphol Klein Duimpje nog niet. Dit kan toch maar niet zo doorgaan?

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

De kwaaie trollen van Schiphol en hun adepten moeten worden gestopt !

Geplaatst door Ton uit NULL

Schieten mag niet en wil ik niet !
Idem met het bommen en granaten gooien.
De politiek loopt aan de hand van Schiphol en wil maar groeien en groeien.
We zullen de Noordhollandse bevolking op nog meer manieren moeten benaderen dan alleen via deze website. (overigens álle lof voor deze website!)
Daar is absoluut geld voor nodig.
(Zie ook andere reakties.)