Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Augustinus en CSV verblijd met donatie Schipholfonds

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1426 
|
 dichtbij.nl Noord-Kennemerland 
Augustinus en CSV verblijd met donatie Schipholfonds

CASTRICUM - Ook nu doneert het Schipholfonds weer aan instellingen en organisaties die actief zijn op het gebied van fysiek bewegen in de omgeving van Schiphol. In Castricum vallen twee aanvragers in de prijzen: CSV Handbal en de Augustinus-school. Zij ontvangen minimaal 2500 euro.

Eind augustus werden wederom diverse aanvragen voor een donatie gehonoreerd, met een totaalbedrag van ? 99.453,11.

Groen plein
De Augustinus gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van een speeltoestel op het schoolplein. Dat plein ondergaat namelijk een complete metamorfose. Het wordt een ‘groen plein’ naar een ontwerp van Maria Snel. Inmiddels is de eerste fase aangelegd compleet met luistercirkel, klimboom en wilgentunnel en het ziet er fantastisch uit. In het ontwerp is ook een ruimte voor speeltoestellen gereserveerd.

Spannend
Hoeveel de Augustinus en CSV Handbal exact ontvangen, blijft nog even spannend. Het bestuur van het Schipholfonds reikt alle donaties boven ? 2.500,- (18 in totaal) uit op donderdag 26 september tijdens een feestelijke bijeenkomst op Schiphol. Het exacte bedrag van de donaties wordt tijdens deze uitreiking bekend gemaakt.

Het fonds
In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol het Schipholfonds opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven. Sinds 2012 geeft het Schipholfonds uitsluitend donaties aan instellingen en organisaties die actief zijn op het gebied van fysiek bewegen. Het bestuur van het fonds kent vier maal per jaar donaties toe aan algemeen nut beogende instellingen, zonder winstoogmerk, die werkzaam zijn op het gebied van fysiek bewegen. Voor meer informatie over het fonds zie www.schipholfonds.nl


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

Uitspraak drs Luijten: "Als luchthaven vinden we de relatie met onze buren van groot belang. Hierin is een belangrijke taak weggelegd voor het Schipholfonds, dat immers verschillende projecten steunt van sportieve aard. Sport verbindt en dat is precies de taak van Schiphol: om Nederland met de wereld te verbinden. Onze buren? O ja ? Gut

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Misschien toch goed -ook voor de ontvangers- om even in het oog te houden. In totaal 90 % van de aandelen van de Schiphol Group is in handen van het Rijk (ca 70 %) en de gemeente Amsterdam (ca 20 %). Volgens mij zijn "het Rijk" en "gemeente Amsterdam" feitelijk van u en van mij, van de bevolking, van de inwoners dus. Wij worden dus eerst in de herrie gezet en betalen vervolgens ons eigen smeergeld.... Misschien is het wel zo netjes als de aandeelhouders hun inkomsten uit de omzet verdelen over alle gehinderden?